A régebbi LG tévéken is élvezhető lesz a magasabb szintre emelt felhasználói élmény

forrás: Prím Online, 2024. január 4. 18:20

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy korábbi kiadású LG okostévéken is elérhetővé teszi legújabb webOS rendszerét*, így azok a hálózatba kapcsolt otthoni eszközök központjaként működhetnek majd.

 

A legújabb frissítés a 2024 elején indított webOS Re:New program keretében érkezik a 2022-es készülékekre, amely érinti az OLED Flex, az OLED Objet Collection Posé, valamint a QNED Mini LED 8K (QNED99/95 sorozat) modelleket, de később több típusra is elérhető lesz világszerte.

 

A webOS legújabb verziója a korábbinál is személyre szabottabb felhasználói élményt kínál az LG okostévék tulajdonosainak, akik már a kezdőképernyőn az ízlésüknek megfelelő ajánlásokkal találkozhatnak. A kijelzőn látottak emellett nagymértékben testreszabhatók, vagyis a felhasználók maguk is egyszerűen hozzáférhetővé tehetik a kívánt tartalmakat és szolgáltatásokat. Ebben a Quick Card felhasználói felület intuitív módon segít, amely egyebek mellett zene, játék és sport kategóriákba rendezi a kedvenc felületeket.

 

 

A tovább optimalizált operációs rendszer fejlett biztonsági technológiával felszerelt, így a felhasználók magas szintű stabilitással, biztonsággal és zökkenőmentesen futó felülettel találkozhatnak a tévéken.

 

Azáltal, hogy egyre több LG okostévén elérhetővé válik a frissítés, a tartalomszolgáltatók és a szolgáltatásfejlesztők is szélesebb közönségekhez juthatnak el.

 

Az LG feltett szándéka média- és szórakoztató platformmá válni, aminek keretében értékes szolgáltatásokkal és rengeteg tartalommal gazdagíthatja az ügyfelek szabadidejét. A webOS platform – amely már jelenleg is több mint 200 millió LG oktostévén fut világszerte – fejlesztése emiatt tovább folytatódik a felhasználói élmény forradalmasítása érdekében. Az LG jelentős befektetéseket tervez végrehajtani operációs rendszerét fejlesztő üzletágába annak érdekében, hogy a fogyasztók preferenciáit kiszolgálhassa, valamint erősítse versenyelőnyét a tartalomválaszték és a kényelem terén.

 

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük a webOS rendszert, ezért folyamatosan fejlesztjük a platformot UX és UI szempontból, hogy a felhasználók problémamentes élményben részesüljenek termékeink használata során” – mondta Baik Seon-pill, az LG szórakoztató elektronikai részlegének terméktervezésért felelős vezetője. „Arra törekszünk, hogy tévéinken minőségi tartalmak és szolgáltatások legyenek elérhetők.”

 

_______________________

*A teljes frissítést kínáló felugró értesítéseket csak azok az ügyfelek kapják meg, akik korábban erre engedélyt adtak. Az LG felhívja a figyelmet arra, hogy a frissítés nincs befolyással a televíziók teljesítményére, funkcióira vagy tartósságára.