Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

forrás: Prím Online, 2024. február 12. 16:03

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

 

Idén 8. alkalommal szervezett országos fotópályázatot Magyarország legnagyobb műszaki áruházlánca, a MediaMarkt. A versenyre ezúttal is 5 kategóriában lehetett nevezni, amelyek közül négy – Magyarország, természet, portré, életképek - előre meghatározott, az ötödik az utazás kategória pedig a közönség által megszavazott téma volt. A fotókat ezúttal is neves szakmai zsűri értékelte. A zsűri tagjai Illyés Tibor (az MTI fotósa), Mekli Zoltán (a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja), Kleinhappel Frigyes (a Belvárosi Képzőműhely művészeti vezetője), Koncsol Tünde többszörösen díjazott esküvői fotós), Szabó Béla (szabadúszó fotográfus) és Szabó Miklós (a Nemzeti Sport fotórovat-vezetője) voltak.

 

A több mint 10 000 beérkezett alkotás elbírálása nem volt egyszerű feladat a zsűri számára, mert az idén is rengeteg kiváló pályázat érkezett. A díjakat átadó Szabó Miklós, a Nemzeti Sport fotórovat vezetője elmondta, hogy a pontozásnál elsősorban az ötletet kereste a pályaművekben és azt, hogy a kép „mozogjon”: „Nagyon sok szép és jó alkotással találkoztam a zsűrizés során, számomra azonban a legfontosabb a megfelelő technikai kivitelezésen túl az, hogy a kép történetet meséljen el, dinamikus legyen, mozogjon. Egy statikus téma megjelenítéséhez is rengeteget pluszt adhat egy fény-árnyék játék, egy tükröződés, egy elmosódás, ezek keltik életre a fotót.”


 

A nyertes alkotások

 

Minden kategóriából, tehát Magyarország, természet, portré, életképek és utazás témában is egy elsőhelyezett, egy második helyezett és egy harmadik helyezett került ki győztesként. A MediaMarkt Facebook oldalán hagyományosan megrendezett közönségszavazás sem maradt el, amelybe az ötven legtöbb pontot elért alkotás került be a díjazandó képek közé, a verseny pedig a képekre érkezett lájkok száma alapján dőlt el. A nyertes György Soma Bokodi lebegő című pályázata lett, amelyen a Bokodi-tó „lebegő” házai láthatóak. A kép készítője, a 19 éves Soma elmondta, hogy a fotó három évvel ezelőtt készült, amikor édesanyjával barangolták az országot, jó témákat keresve. Jelenleg még középiskolás, de a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre (MOME) készül felvételizni. 

 

 

A kategóriák győztesei 200.000, a második helyezettek 100.000, a harmadik helyezettek pedig 50.000 forint értékű MediaMarkt ajándékkártya tulajdonosai lettek. A közönségszavazásra bocsátott képek készítői 5.000 forint, a közönségkedvenc kép készítője pedig 50.000 forint értékű MediaMarkt ajándékkártyában részesült. 

 

Az értékes nyeremények mellett elismerésként a legjobb pályamunkákból ezúttal is a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban rendeznek kiállítást. A fotópályázatban a MediaMarkt partnere a CEWE Magyarország Kft. volt., akik nem csak a számukra legjobban tetsző alkotást részesítették különdíjban, de a fotók kiállításában is a MediaMarkt segítségére voltak. 

 

A díjakat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban adták át egy ünnepélyes díjátadó keretében. A pályaművek megtekinthetőek a könyvtár Átriumában március 1-ig.

 

A díjazott képekből összeállított kisfilm: