Tiszta levegő zárt térben is!

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 21:25

Éttermet üzemeltet, esetleg kávézót vagy szállodát? Közösségi helyiségben tölt több időt? Akkor Önnek különösen fontos, hogy vendégei vagy családtagjai vírusos időszakban is biztonságban érezzék magukat akkor is, ha sokan tartózkodnak egyidejűleg zárt térben. Bár már megtanulunk együtt élni a különböző járványokkal, mégis sokakban ott a félelem, hogy megéri-e vajon közösségbe menni.

Ha Ön olyan pluszt tud biztosítani, amivel a biztonságérzet növelhető, akkor versenyelőnyben lesz! A légtér hatékony tisztítására ma már számos berendezés létezik. Nem mindegy azonban, hogy megbízható minőséget választ vagy csak egy terméket a sok közül. Például a BonAir.hu levegőfertőtlenítő légtisztítókat is kínál.



 

Fertőzésveszély a légtérben

 

Köztudott, hogy elsősorban cseppfertőzéssel terjednek a vírusok, főként lélegzetvétellel, a légutakon keresztül. Ez leginkább a közösségi terekben, több embert is vonzó programokon alakulhat ki. Vagyis ha Ön vendéglátóhelyet üzemeltet, a zárt tér miatt fokozott a fertőzésveszély.

 

Sem a magas, sem az alacsony páratartalom nem megfelelő, ugyanis mindkettő megterhelést jelent a szervezetnek. 40-60% százalék között beszélhetünk ideális állapotról, de ezt is számos tényező befolyásolhatja.

 

Ha ettől szárazabb a levegő, kiszáradnak a légutak, és a vírusok is jobban terjednek. Például 20%-os értékek mellett, köhögést követően 4-5 órával a légtérben maradnak, míg optimális százaléknál ez az idő jelentős mértékben csökken.

 

Hatékony légfertőtlenítés zárt terekben

 

Szerencsére hazánkban is elérhetőek azok a berendezések, amelyekkel természetes és eredményes légfertőtlenítésre van lehetőség. A fentiekben említett oldalon az 5 évtizedes tapasztalattal rendelkező, svájci BONECO gyár többféle, légállapotjavító készülékét is megtalálja. Íme néhány tipp!

 

 

Hogyan válasszon készüléket?

 

Eldöntötte: szeretné biztonságosabbá tenni a levegőt akár a nappalijában, irodájában vagy vendéglátóhelyén. De hogyan kezdjen hozzá? Vajon hány készülékre van szükség? Légmosó kell, légtisztító vagy légtisztítóval kombinált párásító?

 

Nem egyszerű és nem is könnyű a választás. Gondolja át az érintett helyiség(ek) paramétereit! Hány köbméter, mennyi a nyári és a téli jellemző páratartalom, illetve mi az, amit ki kellene szűrni a levegőben. Ha ezekkel tisztában van, egyszerűbb és gyorsabb lesz a termékválasztás.

 

Ha esetleg mégsem sikerülne azonnal választani, akkor nézze át a termékek adatait vagy a BonAir.hu esetében akár szaktanácsadók segítségét is kérheti. Tisztítsa meg innovatívan, gyorsan és környezetbarát módon a zárt terek levegőjét! A vendégek bizalmukkal fogják díjazni a törekvését!