SAS/Warehouse Administrator 2.2

, 2001. március 10. 13:27
A SAS Institute által most forgalomba hozott SAS/Warehouse Administrator Release 2.2 verzióval automatizálhatók az adattárház feldolgozási folyamatai – a metaadatok automatikusan keresik meg és kérdezik le az adattárház megfelelő objektumait, és vezérlik az ETL (Extract, Transform, Load, magyarul adatkinyerési, átalakítási és feltöltési) feldolgozásokat és a kimutatáskészítő alkalmazásokat.
A Release 2.2 verzió bele lesz építve a SAS System 8.2 verziójába, amely szintén e hónapban kerül forgalomba. A SAS/Warehouse Administrator Release 2.2 főbb újításai között említendő az OLAP adattár, a Process Library regisztrációs folyamata, a metaadatokat kezelő API, és az LDAP adatbiztonsági felület. Az új verzió ezenkívül integráltabb kimutatáskészítési megoldást kínál a SAS Enterprise Reporter szoftvere útján. A SAS/Warehouse Administrator az Ablakba teszi az alapvető tudnivalókat tartalmazó Getting Started kézikönyvet, hogy a felhasználó még könnyebben megtanulhassa a szoftver használatát.

A SAS Intelligent Warehousing intelligens adattárházi megoldása részét képező SAS/Warehouse Administrator az adattárházi feldolgozások kifejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős informatikai szakembereknek készült. Személyre szabható és egyetlen pontból kezelhető, s ezáltal megkönnyíti a gazdasági-üzleti egységek állandóan változó igényeinek teljesítését. A SAS/Warehouse Administrator további óriási előnye, hogy létrehozza a vállalati vagyon új kategóriáját, a metaadatokat, amelyek egyértelműen dokumentálják az adattárház telepítésével és használatával kapcsolatos feldolgozásokat.