Techóriások özönlöttek a Városligetbe

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 13. 17:00

Az AI Summit 2024 grandiózus eseményként vonzotta a mesterséges intelligencia iránt érdeklődőket a Városligetbe szeptember 9-én és 10-én. Az Indamedia kiadó által szervezett konferenciára a jegyek már az indulást megelőző napokban elfogytak – a rendezvény két napjára közel 3000-ren léptek be. Itt az AI-t gyakorlatilag minden aspektusból megközelítették, és olyan nemzetközi technológiai nagyágyúk is képviseltették magukat, mint a Microsoft, az Amazon, a Google, de még a Financial Times is.

Az AI Campus területén öt színpad és 213 előadó segített megismerkedni az AI trendjeivel és legújabb fejlesztéseivel. Az előadások széles spektrumot öleltek fel, többek között a kreatív ipar, a gazdasági, illetve kereskedelmi szféra, a hadiipar, az orvostudomány, a médiaszakma és az űrkutatás témaköreit. A technológia jövőjét, lehetőségeit és árnyoldalait boncolgató prezentációk iránti érdeklődést még az első nap esős időjárása sem csökkentette.

 

 

A Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum két kiemelt helyszínként szolgált a rendezvény alatt. Utóbbi épületben különösen nagy érdeklődés mutatkozott a Media Future színpad programjaira, amely a mesterséges intelligencia művészeti, zenei, alkotói felhasználásába engedett izgalmas betekintést.

 

A Magyar Zene Házában tartott előadások közül az e-kereskedelemhez és a médiaiparhoz kapcsolódó témák kiemelkedően népszerűek voltak, és hatalmas érdeklődés mutatkozott az AI Trends szekcióra, ahol például Dr. Frederik G. Pferdt (Google) előadásában a jövő megteremtéséről hallhattunk elgondolkodtató felvetéseket. Az Economx színpada, ahol kiemelten vizsgálták a mesterséges intelligencia gazdasági, geopolitikai és HR aspektusait, illetve szabályozását szintén igen populáris volt az AI Summit teljes időtartama alatt.

 

 

A régió legnagyobb AI eseménye az átfogó szakmai betekintés mellett inspirációra ugyanúgy lehetőséget nyújtott, mint kapcsolatépítésre, és az érdeklődést hűen tükrözte, hogy sokan már jóval a kinézett előadás előtt megérkeztek, majd a tervezettnél tovább maradtak. De érdemes is volt így tenni, hiszen a főbb napirendi pontokat számos interaktív lehetőség kísérte, ahol a szakmai ismerősök mellett egy-egy robotba is bármelyik pillanatban belebotolhattunk. 

 

 

És mi volt a szervezők tapasztalata? Erről Starcz Ákos, az Indamedia kiadó igazgatósági tagja beszélt: “Idén másodjára rendeztük meg az AI Summit konferenciát, aminek volumene egy év alatt közel négyszeresére növekedett – ez igen jelentőségteljesen mutatja, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt mennyit fejlődött maga a technológia is. Mind a résztvevők, mind az előadók részéről remek visszajelzéseket kaptunk, de folytatjuk az esemény tartalmi fejlesztését, hogy jövő szeptemberben újra a Városligetben találkozhasson a régió, sőt akkor talán már a világ AI és tech szakértőinek krémje.”