Az autósportok szerelmeseit szólítják meg a legújabb Edifice karórák

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 18. 20:16

A japán óramárka együttműködése már messzire nyúlik a TOM versenycsapattal. A Casio különleges módon, egy limitált szériás változattal kíván tisztelegni a TOM félévszázados fennállása előtt. „Ez a különleges kiadású karóra ötvözi a nagy teljesítményt, az elegáns dizájnt és a motorsport iránti szenvedélyt” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

Japán egyik vezető motorsport csapatát, a TOM-ot 1974-ben alapították, az Edifice márka pedig már 2013 óta, tehát több mint tíz éve szponzorálja az istállót. Az együttműködés keretében már számos TOM limitált szériás karóra született meg. A sebesség és az idő szerelmesei most elérkezettnek látták az időt, hogy újabb különlegességgel lepjék meg az órák és a versenysportok szerelmeseit. 

 

 

Sikert-sikerre halmozva 

 

A TOM istálló történetében a KP47 Starlet versenyautó különleges helyet vívott ki magának. Ez tekinthető a csapat egyik legsikeresebb modelljének, amivel a ’70-es években számtalan győzelmet gyűjtöttek be a japán túraautó-bajnokságban. A KP47 Starlethez 22 pole pozíció, 20 győzelem és 3 bajnoki győzelem kapcsolódik. A Casio mérnökei éppen ezért úgy döntöttek, hogy megidézik ezt a Toyota alapokra épülő versenyautót. 

 

Az új EFS-S641TMS karóra a TOM és az Edifice közötti együttműködés keretében született meg. „Az óra a Speed&Intelligence koncepciót testesíti meg, megjelenését tekintve pedig számos elemében a legendás versenyautót eleveníti fel. A KP47 Starletre való utalás tehát nem a véletlen műve, hanem nagyon is szándékos húzás volt a Casio részéről” – hangsúlyozta Nagy Sándor. A számlap, valamint a bőrszíj a versenyautó karakteres színeit (fehér, piros és zöld) jeleníti meg. A tok fém szíjcsatlakozói pedig a KP47 Starlet fekete visszapillantótükreire hajaznak, egyedi és áramvonalas formájukkal. 

A karóra láttán szinte rátapad az ember szeme a számlapra. A méhsejt alakú számlap a TOM’S Starlet hűtőrácsára emlékeztet, míg a TOM’S Igeta kerekek inspirálta segédszámlapok és a TOM’S logó szintén megtalálhatók az órán. Egy versenyautót nemcsak a megjelenésével, hanem a tudásával is lenyűgözi a rajongókat. Nincs ez másképpen a limitált szériás Edifice-szel sem. 

 

A karbonszállal megerősített tokban a tükröződésmentes zafír kristályüveg alatt napelemes működtetésű szerkezet méri az időt. A karórát fejlett stopperfunkciókkal látták el, így 1 másodperces stopperrel (29'59 mérési kapacitással), rendelkezik, amely lehetővé teszi az eltelt idő, a részidő és az első-második hely mérését és kijelzését. A limitált szériás EFS-S641TMS 125 ezer forintos javasolt fogyasztói áron érhető el. 

 

 

Éjszakai vezetés szerelmeseinek 

 

Az Edifice-rajongók minden bizonnyal nagyra fogják értékelni a EQS-940NL-1AV modellt is, amelyet azoknak terveztek, akik sokat vannak úton éjszaka (Nigh Time Drive Series). Azoknak, akik szeretik a kietlen, gyér forgalmú utakon felfedezni a világ eddig még ismeretlen részeit. A vezetés kikapcsolódás és hangulatjavító cselekvés is lehet. Az új Edifice kifejezetten ehhez az irányhoz passzol. A karóra éppen emiatt kékes színvilággal rendelkezik, titán-karbid lünettája pedig kimagasló ellenállóképességgel büszkélkedhet. A 3D számlap, valamint a kék IP bevonat egyedi megjelenést és könnyű leolvashatóságot tesz lehetővé. 

 

Az EQS-940NL-1AV karóra 99 990 forintos javasolt fogyasztói áron érhető el idehaza.