Új elnököt választott az Ecommerce Hungary

forrás: Prím Online, 2024. október 7. 11:37

Az Ecommerce Hungary Egyesület elnökének, Dr. Bőgel Györgynek, elnöki mandátuma 2024. szeptember 30-án lejárt, ezért az egyesület küldöttgyűlésének új elnököt kellett választania.

Az október 3-án lezajlott rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen az egyesület küldöttjei egyhangúlag Zabari Istvánt választották meg az egyesület új elnökévé az elkövetkezendő 3 évre. István a Lumenet Kft. képviseletében sok éve tagja az egyesületnek. Az elmúlt 4 évben az egyesület alelnökeként és a Középvállalati tagozat vezetőjeként vette ki aktívan részét az 5 fős elnökség és az egyesület munkájából.

 

István online pályafutása 2012 november végén indult a Vilagitas.eu oldal megnyitásával. Előtte világítástechnikai kivitelezéssel és korábban értékesítéssel foglalkozott, de volt szerencséje pár évig koordinálni egy akkoriban Magyarországra belépő élelmiszer-üzletlánc első száz üzletének villamos és világítástechnikai kivitelezését is. István véleménye szerint kétféleképp lehet dolgozni: vagy a legvadabb kamasz szerelem szenvedélyével, vagy sehogy. Nagyszerű munkatársaival, ezzel a szenvedéllyel építették fel az ország legnagyobb világítástechnikai e-kereskedését.

 

Az egyesület új elnöke szerint sosem volt még ilyen fontos a magyar e-kereskedők érdekvédelme, mint most és várhatóan a következő években. Meggyőződése, hogy a magyar gazdasági szereplők esélyegyenlőségének elérése a legfontosabb, melyet a problémákat belülről ismerő szakember tud leginkább közvetíteni a döntéshozók felé. Véleménye szerint a következő években az kell legyen az Ecommerce Hungary célja, hogy az egyre inkább globalizálódó e-kereskedelmi versenyben minél több magyar vállalkozás maradhasson talpon és minél több magyarországi és regionális sikertörténet születhessen, mely segíti a magyar gazdaságot. István véleménye szerint most hidat kell építenünk a magyar e-kereskedők, szolgáltatók, a területen dolgozó szakmai szervezetek és törvényhozók között, mert tiszteséges, esélyegyenlőségen alapuló verseny csak összefogással érhető el.