A vállalati informatikát a sztratoszféráig gyorsító, bérelhető GPU-szerver szolgáltatás indul

forrás: Prím Online, 2024. október 12. 15:13

A vshosting elindítja új GPU-as-a-service szolgáltatását Magyarországon is, amellyel a vállalatok azonnali hozzáférést szerezhetnek a legmodernebb NVIDIA GPU-kkal felszerelt nagy teljesítményű szerverekhez. 

Alkalmazásukkal a nagy számítási igényű feladatok végrehajtása, köztük a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia (AI) folyamatok, a tudományos számítások, az óriási adathalmazok elemzése, az ügyfélszolgálat automatizálása, illetve a nagy mennyiségű fotók és videók feldolgozása is jelentősen gyorsítható a munkába állított NVIDIA H100, L40S és a H200 modellekkel.

 

 

A GPU szerverek hiánya és az NVIDIA chipek hosszú szállítási ideje általános trenddé vált a világpiacon. A beruházásaik elhúzódása új megoldásokra sarkallja a vállalatokat, hogy a számítási kapacitásaikat fejlesszék. Közép-Európa egyik vezető menedzselt felhőszolgáltatójaként, a vshosting GPU-as-a-service szolgáltatásával kínál bérlési lehetőséget a cégeknek ahhoz, hogy saját hardver beruházás nélkül gyorsítsák számítási teljesítményüket, immár Magyarországon is.

 

„Gyorsaság, rugalmasság az általunk kínált szolgáltatás két kulcsfontosságú előnye. Már három héten belül hozzáférést tudunk biztosítani az NVIDIA legújabb szervereivel felszerelt GPU-khoz, amelyekkel a vállalatok testre szabhatják a teljesítményüket és a konfigurációikat, akár fizikai szervereken, akár a felhőn keresztül.” – mondta Marián Holý, a vshosting kereskedelmi igazgatója. Hozzátette, hogy a megoldásukkal a magyar vállalatok számára elérhetővé válnak a legmodernebb technológiák anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene invesztálniuk a saját infrastruktúrájukba. A felhőszolgáltató cég rövid szállítási idővel és akár már egy napos bérbeadással is biztosít GPU szervert 26 eurós ártól kezdve a kisebb cégeknek is, hogy azok versenyképesebbek legyenek a hazai és a globális piacon egyaránt. 

 

A vshosting GPU szerverei olyan adatközpontokban találhatók, amelyek megfelelnek a legmagasabb biztonsági szabványoknak és védettek a kibertámadásokkal szemben. Emellett 2 x 400 Gbps gerinchálózati kapacitással is rendelkeznek, aminek köszönhetően a vállalatok nemcsak azonnali hozzáférést kapnak a nagyobb számítási kapacitáshoz, hanem biztosak lehetnek abban is, hogy adataikat biztonságosan tárolják és dolgozzák fel.