Tedd még profibbá az otthoni pizzasütést!

forrás: Prím Online, 2024. október 1. 21:40

Gyakran rendeltek pizzát otthonra, mert nem tudtok betelni a kemencés finomság számtalan változatának ízével, ropogós állagával, de hiába próbálkozol a sütéssel, mert nem sikerül előállítani hasonlót?

Nincs ebben semmi ördöngösség, nem árulunk el nagy titkot, ha azt állítjuk, kemence nélkül nem is fog sikerülni. De mit tudnak ezek a szerkezetek, amit a háztartási tűzhelyek nem? Miért nem sikerülhet otthon ropogós pizzát sütni, illetve mi kell ahhoz, hogy összejöjjön? 

 

Legyél Te a család, a baráti társaság körülrajongott tagja, aki a legjobb, a mesterszakácsokat is meghazudtóló pizzákat süt a ekeri partik és összejövetelek alkalmával! A Grillplaza.hu Alfa Forni kemencéi segítségével garantáltan sikerülni fog, szerezd be minél előbb, és hívd meg azokat, akiknek jót akarsz!



 

Pizzák egykor és ma, itthon és a világban

 

Mindannyiunknak van egy elképzelése a tökéletes pizzáról, legyen az római vagy nápolyi típusú, hagyományos vékony tésztájú vagy amerikai típusú vastag, ún, deep dish. 

 

Rendkívül sokféle módon variálható, eredeti hazájában se szeri, se száma a különféle paradicsomos vagy fehér változatoknak, de világszerte is végtelen számú alternatívája létezik. Lehet vitatkozni azon, hogy a nemzeti változtok mennyire tekinthetők pizzának, de az biztos, hogy a népszerűsége töretlen.

 

A fennmaradt emlékek alapján az első pizzaszerű lepényeket az ókorban készítették, majd Itáliában, Nápolyban vált a 16. században a szegények eledelévé, és csak a 18-19. századtól készül paradicsomos alappal. Minden pizzák őse, a legegyszerűbb, és az olaszok által máig a leginkább kedvelt Margherita 1889-ben született Nápolyban az akkori királyné tiszteletére a trikolór színekben.

 

Csakis fatüzelésű kemencében sikerülhet?

 

A többség azokat a lepényeket tartja a legfinomabbnak, amelyek fatüzelésű kemencében sülnek, talán nem véletlenül. A grill ételek is a sajátos aromáknak köszönhetik a népszerűségüket. A pizzák esetében azonban más is van, ami a kemencének köszönhető, csakis ezekben készülhet tökéletesen ropogós aljú és szélű lepény. 

 

Ennek oka egyrészt a magas, 500 ℃ körüli hőmérsékletben, másrészt a sütő kupolás kialakításában keresendő, amely egyenletes hőeloszlást biztosít. Az otthoni sütőkben esélyünk sincs erre, és bár lehetnek finomak, de nem az igazihoz hasonlóak az ott készülő lepények. 

 

Építhetünk kemencét a kert végében magunk vagy szakember segítségével, de dönthetünk egy mindennél egyszerűbb megoldás mellett is, beszerezhetünk egy modern technológiával készült olasz Alfa Forni pizzasütő kemencét. 

 

Ezek között találunk gázüzemű változatokat, így egy társasházi teraszon sem lesz gond abból, ha egymás után sütjük egy buli alkalmával a lepényeket, hiszen ez a fajta kemence még csak nem is füstöl. 

 

Tökéletes pizza 2 perc alatt

 

A profi pizzasütő kemencék vásárlás és kicsomagolás után azonnal használatba vehetők, csak a kéményt kell a helyére rakni. Beüzemelésük egyszerű, felfűtésük gyors, mindössze 10 percet vesz igénybe. Precíz hőfokszabályozást tesznek lehetővé. Süss igazi pizzát olvadó sajttal a tetején mindössze 60-90 másodperc alatt!