Indításrásegítő és a zseblámpába épített powerbankek a Sandbergtől

forrás: Prím Online, 2024. október 21. 11:47

Hatalmas frusztrációt tud okozni egy nem induló autó. Ennek általában több oka is lehet, melyek között gyakori eset az autó akkumulátorának lemerülése. Ilyenkor ideiglenes megoldást jelenthet az autó bikázása. Ehhez viszont indító kábelre és külső erőforrásra is szükség van. A Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000-et pontosan erre találták ki.

 

Külső akkumulátor 1000 A-es kimenettel

 

A Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000 egy sokoldalú külső akkumulátor, ami segíthet beindítani az autód, hajód, fűnyíró traktorod vagy más, elektromos indítóval rendelkező benzin- és dízelmotorod. Ha az autód akkumulátora lemerül, a Jumpstarter elegendő energiát biztosít a motor elindításához. Ezenfelül egy erőteljes külső akkumulátorként is használhatod mobileszközeid töltéséhez, mint a telefonod és tableted. A terméken ezenfelül egy nagy teljesítményű zseblámpa is található, ami bármilyen helyzet esetén elegendő fényt biztosít. A Jumpstarter mellé kombinált indítókábel is jár.

 

Ez a powerbank képes 1 kA (1000 Amps = 1 milliószor több, mint az 1 mA) kimeneti áramerősség biztosítására, ami 12 V esetén 12 kW-os kimenetnek felel meg – ez elég lenne 10 klíma működtetésére.

 

 

„Nem tudja hosszú időn keresztül tartani a 12 kW-os teljesítményt” – jegyezte meg Jesper Erik Raun, a Sandberg termékkoordinátora, majd hozzátette: „Például éppen arra elég, hogy beindítsa az autót, amikor az autó saját akkumulátora meghibásodik.”

 

Az ehhez hasonló elektromos indításrásegítők használatának egyik előnye a szomszéd autójával szemben, a nagyobb biztonság, valamint azt se felejtsük el, hogy az újabb autóknál az akkumulátor teljesen el van burkolva. A külső akkumulátor több elektromos védelemmel rendelkezik, hogy megvédje az autót, a felhasználót és az eszköz saját akkumulátorát. Például a töltés nem indul meg, ha felcseréled a fekete és a piros pólusokat, ha egy 24 V-ot igénylő autóra csatlakoztatod, vagy ha rövidre zárod a bikakábelek csíptetőinek végét. Csak akkor továbbít erőteljes áramot, ha arra a teljes rendszer készenáll.

 

 

Mindemellett IP65 por- és vízálló hitelesítéssel rendelkezik, továbbá -20°C és 60°C közötti hőmérsékleten is működik, így akár egy hajón vagy traktorban is otthagyhatod szükség esetére.

 

Az akkumulátor azonban nemcsak powerbankként és indításrásegítőként használható, hanem zseblámpaként is.

 

Erőteljes fényű zseblámpák beépített akkumulátorral

 

Fél éve megjelent első zseblámpájának sikerére építve, a Sandberg újabb modelleket mutatott be, amelyek különösen hasznosak lehetnek áramszünet vagy kültéri használat esetén.

 

Két új modellel bővült az akkumulátoros zseblámpakínálat, amelyek 10 000 és 5 000 mAh-es kapacitással rendelkeznek. A Survivor 7in1 Torch Powerbank 10000 egy erőteljes, akár 1 000 lumenes fényerőt biztosító zseblámpa, amely akár 8 órás üzemidőre is képes, nagy akkumulátorkapacitásának köszönhetően pedig akár háromszor is fel tud tölteni egy telefont, míg a Survivor 7in1 Torch Powerbank 5000 akár 500 lumenes fényerővel képes világítani 6 órás üzemidő mellett.

 

 

Mindkét zseblámpa alkalmas telefonok töltésére, IPX4-es cseppálló külső borítással rendelkeznek és 7 eltérő világítási módra képesek: erős fény, gyenge fény, figyelmeztető fény –elülső LED-fényszóró; erős fény, gyenge fény, piros fény, villogó piros fény – oldalsó LED-izzó.

 

„Vidéken élőként a tavaly bemutatott zseblámpánk megszállottjává válltam. A teljes karámot bevilágítja. Teljesen más, mint egy mobiltelefon lámpája” – nyilatkozta Erling Hoff Petersen, a Sandberg A/S értékesítési igazgatója.

 

Az új Sandberg Car Jumpstarter Powerbank 10000 már elérhető 38 000 forintos ajánlott fogyasztói áron a Sandberg hivatalos kereskedelmi partnereinél, míg a Survivor 7in1 Torch zseblámpa novemberben kerül a boltok polcaira. A Jumpstarter Powerbank és a Survivor 7in1 Torch termékek 5 év gyártói garanciával kaphatók.