Ahogy a forró nyár után beköszönt az egyre többek által várt enyhülést adó ősz, nincs is hangulatosabb, mint egy puha takaró kedves ölelésében üldögélni, ha nem is a kandalló előtt, de a kanapén vagy a fotelben egy forró itallal a kezünkben.
Az ősz varázsa ilyenkor az italainkban is megjelenik, bennük van a száradó levelek millió árnyalata, és persze a szelíd ellenállás a közelítő télnek, fűszeres ízekkel és illatokkal pótoljuk a nyár zsongó, visszaemlékezve már nem is olyan terhes melegét.
Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány remek ötletet, amiket a KávéVerzum kínálatában kapható eszpresszó kávéfőzők bármelyikével elkészíthet, de van olyan is, amihez elég csak némi vizet forralni és beszerezni a megfelelő alapanyagokat. A lényeg, hogy egyik sem olyan bonyolult, mint leprogramozni egy applikációt, vagy összerakni egy komolyabb gépet.
Kávé extrákkal
Ha már főzött egy jó kávét, a megfelelő adalékok hozzáadásával már csak egy lépés ízletes kávékülönlegességet varázsolni belőle. Már egy csepp narancslé és egyéb citrusfélék is csodát művelhetnek, de azért nem érdemes ennyinél megállni.
A csodálatos Pumpkin Spice Latte némi tej, sütőtökpüré és forralt bor fűszerek hozzáadásával készül, igazi különlegességnek számít, de a kávé jó barátságba keveredhet sokféle más fűszerrel is, de egy sima mézes-tejes kávé némi gyömbérrel is csodákra képes, ha nincs kedve túlzottan variálni, de szeretne feltöltődni egy borongós őszi napon.
Ha ősz, akkor tea
Mint köztudott, a sivatagi népek a forróság okozta szenvedések enyhítésére használják a meleg teát, de nálunk, sokkal inkább az ősz és a tél itala.
Itt már az alapanyagok tekintetében is óriási a választék, hiszen gondolkodhatunk fekete, zöld vagy akár fehér teában is, és akkor a gyümölcs- és herbateákat még nem is említettük.
Az őszi megfázások idején egy meleg tea igazi csodaszer, egy szimpla náthára nem is kell több egy jó herbateánál némi mézzel. Utóbbit csak akkor érdemes belerakni, amikor fogyasztható hőmérsékletre hűlt, hogy a meleg minél kevesebb fontos hatóanyagot bontson le a mézben, amit pedig jó ellenőrzött termelőtől venni, mert a piacon sok sajnos a hamisítvány.
Forró csoki az egész családnak
Mivel a kávé és a klasszikus tea koffeintartalma miatt nem igazán való a család legkisebbjeinek, a különböző gyógynövények pedig akár csalánkiütéses reakciókat is okozhatnak, ezért fontos, hogy nekik külön is kitaláljunk valamilyen téli lélekmelengető finomságot.
Erre kiváló megoldás lehet egy klasszikus kakaó vagy éppen egy forró csokoládé, ami az egész család őszi estéit bearanyozhatja. Természetesen ezeknél sem kell gúzsba kötni a fantáziát, hiszen ezeket is nyugodtan feldobhatjuk sütőtökpürével, narancsdarabokkal, de díszíthetjük akár pillecukorral vagy csokireszelékkel is.
A finom őszi italok titka egyrészt a kreativitásban, másrészt a minőségi alapanyagokban rejlik, válasszon minőségi termékeket a KávéVerzumtól, hogy az őszi kuckózós élmény valóban tökéletes lehessen!