SAP-megoldások az államigazgatásban

forrás Prim Online, 2003. május 12. 18:00
[smallimage 1 left] Az SAP bejelentette, hogy az Egyesült Államok négy önkormányzata, illetve az Egyesült Királyság három hivatala helyezte üzembe az SAP iparági megoldását az államigazgatás számára, továbbá Svájcban és Németországban két új ügyfele alkalmazza az SAP for Public Sectort.
A kormányzati szerveknek egyre szorosabb költségvetések mellett kell növelniük az alkalmazottak hatékonyságát és javítaniuk az állampolgárok számára biztosított szolgáltatások színvonalát. A kifejezetten az e-kormányzati állampolgári portálok készítésére, a költségvetések kidolgozására, a pénzügy és a humán erőforrások kezelésére és az adminisztráció végzésére szolgáló funkciókat tartalmazó SAP for Public Sector megoldások olyan sorát biztosítja, amelyekkel a kormány- és közszolgálati szervezetek javíthatják hatékonyságukat, a folyamatok átláthatóságát és a nyilvánossággal folytatott kommunikációt.

Az Egyesült Államokban legutóbb a kaliforniai Santa Clara megyének és Palo
Alto városának, a nevadai Washoe megyének, valamint a floridai Collier megyének önkormányzatai választották az SAP for Public Sectort. Nemrégiben történt a bejelentés, hogy a brit rendőrség kötelékébe tartozó Kent Police 6000 alkalmazottja is az SAP for Public Sectort használja. Azóta az Egyesült Királyság három további kormányhivatalánál indult el az SAP megoldás éles üzeme: a Trafford Metropolitan járási tanácsnál, illetve a lincolnshire-i és a bedfordshire-i megyei tanácsoknál.

A svájci Biel városa is elkezdte használni a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) rendszert, amely digitális, az állampolgárokat és a cégeket a városi szolgáltatásokkal egy internetes portálon keresztül éjjel-nappal összekötő kormányzati tranzakciókat tesz lehetővé. A németországi Baden-Württemberg szövetségi pénzügyminisztériumának alárendelt Baden-Württembergi Földmérési és Kataszteri Hivatal szintén frissiben indította be éles működését, miután összekapcsolta webes SAP pénzügyi gerincrendszerét egy külső gyártó által fejlesztett térinformatikai (GIS) rendszerrel a munkamegrendelések és a pénzügyi tevékenységek hatékonyabb kezelése érdekében.