Aspire G600P és Aspire 8100: a legújabb multimédia-PC-k

forrás Prim Online, 2003. június 17. 12:56
[smallimage 1 left] Az Acer Kelet-Európa bevezette a piacra a tajvani gyártó fogyasztói PC-inek legújabb modelljeit, amelyek az Aspire PC-k vonalát gyarapítják: az Acer Aspire 8100-ast és az Acer Aspire G600P-t.
Az Acer Aspire G600P jóval több, mint egy sima PC. Képes importálni, feldolgozni és másolni a legszélesebb körben alkalmazott digitális és hagyományos berendezésekről (úgymint: videokamerák, illetve -felvevők, tv-k, CD-k, DVD-k, memóriakártyák) származó adatokat, képeket és hangzó anyagot.

Mindegyik Acer Aspire G600P modell Intel Pentium 4 processzor köré épül, és 256 MB (3 GB-ig bővíthető) PC2100-as DDR memóriával van ellátva. A hozzá való ATA 100 merevlemez felső kapacitása 80 GB, míg grafikus kártyája lehet a klasszikus 4x sebességű AGP, vagy a legújabb 3D-s grafikus gyorsító is, amely nagyobb sebességet biztosít mind a játékprogramok, mind a grafikus alkalmazások futtatásakor.

Az Acer Aspire G600P jelű számítógépek támogatják a legújabb és leginnovatívabb digitális tárolási formátumokat, mint amilyenek például a Sony-féle Memory Stickek (memóriarudak), az MMC multimédia-kártyák és az SD (Secure Digital) kártyák. Az előlapon egymás mellett kaptak helyet az olvasóegységek, a USB kapu, az audiocsatlakozó, valamint egy IEEE 1394-es (FireWire) port. Ennek köszönhetően gyorsan és egyszerűen kapcsolható össze fejhallgatóval és mikrofonnal, digitális kamerával, szkennerrel vagy digitális videokamerával a képek letöltéséhez.

Az Acer Aspire G600P mindazt a funkcionalitást nyújtja, amelyet egy hagyományos videofelvevő készülék, sőt még többet is. Tévéaljzatra csatlakoztatva egy tv-kártyát használva vissza tudja játszani a rögzített anyagot, úgy hogy mindeközben fel is tud venni új programot vagy videofilmet.

A G600P Audio DJ CD-k lejátszására is használható, egy kényelmes felső panelről, anélkül, hogy ehhez be kellene kapcsolnunk a PC-t. A CD-tálca kialakítása kényelmes, kézre álló, és akár 8 CD-t is tarthatunk benne.

Az új Aspire G600P számítógépeket praktikus elülső csatlakozókkal, vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel, valamint beépített RF-adóval szerelték fel.

Az elektronikus levelezés vagy az internetre való csatlakozás az új Acer Aspire G600P számítógépekkel rendkívül egyszerű, mivel mindegyik modellt felvértezik egy Fast Ethernet kártyával, négy USB porttal, két IEEE 1394-es csatlakozóval, valamint PCI bővítőhelyekkel, amelyek révén kiegészítő kártyákkal a jövőbeni bővítések előtt is szabad az út.

Az új Acer Aspire 8000-es sorozat tagjai Intel Celeron vagy Pentium 4 processzorral, illetve AMD Duron vagy Athlon processzorral jelennek meg. A játékélmény és multimédia-tapasztalatok érdekében a rendkívül gyors AGP 4x rendszersínen egy NVIDIA GeForce vagy ATI RADEON videokártya működik -- a felhasználó által választott kiépítés függvényében. A 3D-s audió standard tartozéka mindegyik modellnek, továbbá - szintén a kiszemelt konfiguráció függvényében -- DVD- és/vagy CD-író is jár hozzájuk. Ami a merevlemezeket illeti, mindegyik Aspire modellt Ultra DMA/66 vagy Ultra DMA/100 vezérlővel látják el -- ez szintén konfigurációfüggő.