Mobiltelefon-játékkonzol

Kollár Csaba, 2003. június 24. 23:41
[smallimage 1 left]Az ATELAB Research Group bemutatta a Chameleon nevet viselő fejlesztését; egy új mobiltelefont, mely elsősorban a játékok iránt érdeklődők figyelmét keltheti fel. Az új készülék kétféle pozícióban használható; függőleges helyzetben mobiltelefonként, vízszintes helyzetben pedig játékkonzolként.
A Chameleon-nak hagyományos számbillentyűzete van kontrollgombokkal. Ez teljesen olyan, mint bármelyik mobiltelefoné, és ugyan arra is használható. Ugyanakkor ezek a billentyűk szolgálnak arra, hogy amennyiben 90 fokban elfordítjuk az eszközt - amit így játékkonzolként használunk - a különböző játékokat vezéreljük a segítségükkel.
A játékmenü kétféle módon választható ki. Az elsőnél a megfelelő funkciókat a mobiltelefon menüjéből választhatjuk ki, a másiknál 90 fokban elfordítjuk a készüléket, és ezzel egyidejűleg nyomva tartjuk a játékbillentyűt, illetve egy másikat három másodpercig. Mobiltelefonként való használathoz hasonlóan járhatunk el.
Elemzők szerint a Chameleon új mobiljáték-stílust biztosít a felhasználók számára, egyben megtalálható benne minden szükséges mobiltelefon-tulajdonság is.