Technológiai váltás a Teledatacast Kft.-nél

Kiss Ádám Zoltán, 2003. június 26. 23:33
[smallimage 1 left] 2003. július 15-től, a Teledatacast Kft. Gazdasági Információs Rendszerének elérését internetes és műholdas adatvételi lehetőség váltja fel, a szűk sávszélességet biztosító DBC technológia alkalmazása megszűnik.
A Teledatacast Kft. július közepétől elindítja új befektetési portáltját is, mely www.tdcportal.hu néven átveszi a Fornax Monitor szerepét, mely 2003. július15-től megszűnik. Az újjászülető GIR csomagok elérhetők lesznek az interneten, a www.tdcportal.hu weboldalon, valamint műholdas vételen keresztül, ezzel a legkorszerűbb hátteret biztosítva a különböző felhasználói igényekhez és lehetőségekhez.

A Teledatacast Kft. tőzsdei és pénzpiaci adatokat szolgáltató Gazdasági Információs Rendszere 2003. július 15-től új, innovatív kommunikációs csatornákra települ át. A felületcsere során megszűnik a hagyományos DBC technológia alkalmazása, melyet internetes és a műholdas adatszórással vált fel a cég. A TDC vadonatúj szolgáltatása a műholdas adatsugárzás. Az Open Way Net (OWN) elnevezésű technológia veszi át a hagyományos DBC kommunikációs csatorna szerepét, amely jellegében sokban hasonlít a DBC által nyújtott szolgáltatásra. A különbség az, hogy míg a DBC esetében az MTV 1-2 TV csatorna jeleibe voltak az információk elhelyezve, addig az OWN közvetlen műholdas kapcsolatot teremt, és jóval gazdagabb adatátvitelt biztosít. Az OWN legfontosabb előnye a DBC technológiával szemben, hogy a műholdas technológia alkalmas rendkívül nagy adatmennyiség folyamatos továbbítására, földrajzi és infrastrukturális korlátok nélkül. Mozgóképek, webkamerás közvetítések, nagy adatbázisok, szoftverek sugározhatók le a felhasználók számítógépeire, az interneten megismert sávszélességi kényelmetlenségek nélkül.