Canon: világszerte az innováció és a tudásmenedzsment élvonalában

forrás Prim Online, 2003. július 22. 17:21
A Canont a világelsők közé sorolták a legkiválóbb tudásalapú vállalatok globális ranglistáján. A kutatás azokat a vállalatokat rangsorolja, melyek azáltal tettek jelentős versenyelőnyre szert, hogy a lehető legjobban kiaknázták a vállalati tudásbázisban rejlő innovatív potenciált élvonalbeli termékek és megoldások fejlesztésére.
A világ 500 vezető vállalatának középvezetőiből, valamint nemzetközileg elismert tudásmenedzsment szakértőkből álló zsűri kihirdette a 2003-as év Global MAKE (Global Most Admired Knowledge Enterprises ) győzteseit. A Canon mellett a Microsoft, a Nokia, a 3M és a General Electric is a díjazottak között szerepelt. A győztes vállalatok a hatékony tudásmenedzsment nyolc kulcstényezőjét világszerte a legkiválóbban alkalmazták, s ezáltal jelentős versenyelőnyre tettek szert.

A Canon innováció iránti elkötelezettségét jelzi, hogy éves globális árbevételének 7.9%-át kutatás-fejlesztésre fordítja s a vállalat az Egyesült Államokban jelenleg a második a bejegyeztetett szabadalmak tekintetében.