Hazánk eddigi legnagyobb Navision bevezetését végzi az LLP

forrás Prim Online, 2003. szeptember 2. 11:55
Az LLP Budapest Kft. nyerte azt a tendert, amelyet a fűtés- és tüzeléstechnikai berendezések üzemeltetésével foglalkozó Prometheus Rt. írt ki a közelmúltban, hazai integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére.
A Prometheus Rt. a háttérfolyamatok automatizálására budapesti központjába, valamint több vidéki kirendeltségénél és leányvállalatánál Microsoft Business Solutions-Navision rendszert választott, amelyet az LLP Budapest tanácsadói vezetnek be teljes körűen. A több tízmillió forintos nagyságrendűre tervezett projekt kivitelezésének befejezése ez év végére várható.

A hazai viszonylatban jelenleg a legösszetettebbnek számító Navision-megoldás bevezetésében az LLP Budapest Kft. fővállalkozóként vesz részt, és várhatóan 20 helyszínen, több mint 70 felhasználó számára teszi majd lehetővé a rendszerhez való hozzáférést. A projekt keretein belül nemcsak szoftverberuházásra, hanem a hardverpark bővítésére, virtuális magánhálózat és belső hálózati infrastruktúra, valamint központosított szerverkapcsolat kiépítésére is sor kerül. Ez utóbbi feladatokra az LLP professzionális alvállalkozók munkáját is igénybe veszi.

A szoftverbevezetés érinti a távhőszolgáltatás-számlázás, a projektkövetés- és számlázás, valamint a vállalatirányítási rendszer és más informatikai megoldások közötti integráció megvalósítását is. A rendszer magvát az anyavállalat által biztosított alaprendszer (core system) legújabb verziója képezi, amely a vállalati szinten szabályozott folyamatok Navision-beli megvalósítását és a jelentések alapadatait szolgáltatja. Az LLP Budapest feladata az alaprendszer lokalizálása, valamint a magyarországi törvényi előírásoknak és a Prometheus Rt. követelményeinek egyaránt megfelelő ügyviteli rendszer kialakítása, tesztelése, a végfelhasználók oktatása, az éles indulás támogatása, illetve a későbbiek folyamán a forródrótos segítségnyújtás lesz.