Sony Ericsson Z600

forrás Prim Online, 2003. szeptember 10. 22:30
[smallimage 1 left] A Sony Ericsson a „kagylóhéj" kialakítású Z600 GSM/GPRS mobiltelefont elsősorban átfogó kép- és üzenetkezelésre készítette fel. A Z600 az első cserélhető elő- és hátlappal rendelkező szétnyitható készülék, amelyet egyben beépített fényképezőgéppel és színes kijelzővel is felszereltek.
A Z600 igazi QuickShare készülék, beépített fényképezőgéppel, nagy fényerejű, 65 ezer színű TFD kijelzővel, és számos könnyen használható képkezelő alkalmazással. A QuickShare kialakításának köszönhetően két gyors kattintással elkészül egy felvétel, és további néhány kattintással továbbküldhető MMS-ben vagy e-mailben. A Z600-ban tárolt képek Bluetooth - összeköttetésen keresztül közvetlenül is elérhetők, számítógépre pedig egérrel „áthúzhatók". A más készülékekkel sokféle módon összekapcsolható telefon felhasználói felülete közérthető és színes, kijelzője pedig kedvezőtlen fényviszonyokban is jól látható.

A Sony Ericsson a T610 telefonnal vezette be a QuickShare koncepciót, amellyel a felhasználók minden más megoldásnál egyszerűbben és gyorsabban oszthatják meg egymással képeiket a mobilhálózaton vagy készülékeik között.

A Z600-at egyedi formája és cserélhető Style-Up elő- és hátlapja különbözteti meg más kagylóhéjformájú telefonoktól. A Sony Digital Design formatervezőinek bevonásával kialakított elő- és hátlapok sokféle színben és mintázatban vásárolhatók meg kiegészítőként. A változatosságra további lehetőséget kínál a nagy színes kijelző, amely ideális hely Style-Up témák, a képek és hátterek számára. A telefonba gyárilag beépített témák illeszkednek a gyári elő- és hátlapokhoz. További téma-beállítások a www.SonyEricsson.com webhely Fun & Downloads területéről tölthetők le.

A telefon külső oldalán elhelyezett másodkijelzőn további információk láthatók, például a hívó száma vagy neve, a pontos idő, a hálózat neve és az akkumulátor állapota. A Z600 a 32-szólamú hangokat külön hangszórón játssza le, amely élethűen adja vissza a zenés csengőhangokat, és fokozza a mobiljátékok hangeffektusainak hatását. Azok a felhasználók, akik szeretnének saját zenét írni, ezt könnyen megtehetik a beépített Music DJ négysávos zeneszerkesztővel. A szerzemények természetesen elküldhetők más telefonokra is.

A Z600 számos gyárilag beépített játékot is tartalmaz. A legismertebb a V-Rally2, amely a játékkonzolokra írt egyik legnépszerűbb autóverseny-játék. A www.SonyEricsson.com webhely Fun & Downloads oldalairól és más helyekről letölthető játékok minél nagyobb választékának futtatásához a Java és a Mophun játékplatformot egyaránt beépítették a telefonba. A Multi-Action billentyűzet megengedi több billentyű egyidejű lenyomását, például a mozgás és a lövés egyidejű irányítását. Komoly mobiljátékosok megvehetik a Gameboard EGB-10 tartozékot, amellyel úgy vezérelhetők a mobiltelefon játékai, mint egy igazi játékkonzolon.

A készülék tömege 110 g, mérete 90x48x27,9 mm, készenléti ideje max. 200 óra, beszédideje max. 6 óra. Színválaszték: négy készlet, egyenként 2 Style-Up elő- és hátlappal.