Megjelent a Windows XP Update Rollup 1

Tóth Kristóf, 2003. október 20. 22:12

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója nem is olyan rég
ígéretet tett arra, hogy a Microsoft egyszerűsíteni és javítani kíván a
biztonsági javítások kiadási rendszerén, ennek bizonyítékaként pedig a
szoftvercég a napokban kiadott egy olyan, úgynevezett szuper patchet a
Windows XP operációs rendszerhez, mely egyetlen csomagban huszonkét
kritikusnak minősített frissítést tartalmaz.
Az Update Rollup 1 for Microsoft Windows XP nevet viselő javítócsomag közel 9 MB-os mérettel rendelkezik, és a redmondi székhelyű vállalat Windowsupdate.com címen elérhető internetes oldalain keresztül érhető el. A csomag többek közt tizenhét olyan javítást tartalmaz, melyről 2002 és 2003 folyamán a Microsoft féle Security Bulletinekből, vagyis biztonsági jelentésekből már értesülhettünk.

Ismeretes, hogy a Windows XP automatikus szoftverfrissítési szolgáltatása révén a felhasználóknak rendkívül könnyű dolguk van a különböző javítócsomagok beszerzésével és telepítésével kapcsolatban. A Microsoft munkatársai elmondták, hogy a Windows XP Update Rollup elsősorban azon felhasználók és rendszergazdák dolgát hivatott megkönnyíteni, akik az eddigiekben nem telepítették egyesével a kisebb-nagyobb frissítéseket, ugyanis most egyetlen nagyobb csomagban beszerezhetik és telepíthetik azokat.

A Windows XP Update Rollup a Microsoft szoftverfrissítési terjesztési rendszere megújításának első, kézzel fogható eredménye. Steve Ballmer, a vállalat vezetője a közelmúltban New Orleans-ban megrendezett Microsoft Worldwide Partner Conference nevezetű szakmai rendezvény keretein belül jelentette be, hogy a Microsoft számos változtatást kíván végrehajtani eddigi szoftverfrissítési rendszerén, melyet az elmúlt időkben számos kritika ért. Ballmer elmondta, hogy a Microsoft a felhasználói igényekhez alkalmazkodva a jövőben nem hetente, hanem havonta fogja kiadni javítócsomagjait, persze ez alól kivételt képeznek a rendkívül veszélyes biztonsági rések betömésére hivatott javítások. Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft csak valamikor a jövő év közepén tervezi kiadni a Windows XP Service Pack 2-t.