Siemens - 3G fejlesztések Lengyelországban

Kollár Csaba, 2004. január 26. 20:46
Lengyelország legnagyobb mobilkommunikációs vállalata, a Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) és a Siemens AG bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az országban történő 3G-s fejlesztésekkel kapcsolatban.

A Polska Telefonia Cyfrowa azt követően döntött a Siemens Polska mellett, hogy több vállalatnak kérte ki a technikai, szervezeti és gazdasági elképzeléseire vonatkozó ajánlatát. Az együttműködés értelmében a Siemens biztosítja a lengyel vállalat számára az UMTS technológiát, amely elsőként a varsói régióban érhető majd el. Az itteni tapasztalatok alapján biztosítják a jövőben a többi városban az UMTS hozzáférést.

Lengyelországi elemzők rámutatnak, hogy a Polska Telefonia Cyfrowa az ország legnagyobb hálózatával rendelkező szolgáltató vállalata, egyben ez az egyetlen olyan vállalat Lengyelországban, amelyik minden szükséges feltétellel rendelkezik ahhoz, hogy elindíthassa a 3G szolgáltatásokat.

A Siemens Information and Communication Mobile Group (Siemens mobile) biztosítja a 3G lengyelországi megvalósításához a végberendezéseket, a hálózati infrastruktúrát, illetve bizonyos supportot is.