Az Adobe Photoshop CS bővíti a fényképezőgépek nyersfájl támogatását

forrás Prim Online, 2004. február 16. 12:37

Az Adobe bejelentette a Photoshop CS új bővítményét, amellyel további 14 digitális fényképezőgéphez nyújt nyersfájl-támogatást. Az Adobe honlapjáról ingyenesen letölthető Photoshop CS Camera Raw bővítmény a Photoshop CS beépített nyersfájl funkciójára épül, és további vezető gyártók, így például a Fujifilm, a Kodak, a Leaf, a Leica, a Nikon, az Olympus, a Panasonic, a Pentax és a Sony digitális fényképezőgépeit támogatja.

A új Photoshop bővítménnyel a felhasználók a digitális fényképezőgép képérzékelője által rögzített adatokat közvetlenül módosítva kiváló színárnyalatú, és maximális részletességű képeket állíthatnak elő. A nyersképekhez hozzáférve a fényképészek a JPEG-hez és TIFF-hez hasonló formátumokba való konvertálás előtt állíthatják be a fehéregyensúlyt, a telítettséget, és az élességet, ahelyett, hogy ezeket a döntéseket a fényképezőgép automatikus beállításaira bíznák.

A bővítmény megjelenésével a Photoshop CS nyers fájlkezelő funkciója már több, mint 40 különböző fényképezőgép típust támogat, és segítségével a felhasználó könnyen módosíthatják a “digitális negatívokat". A hivatásos fényképészek a nyersadatokat immár egyszerűen importálva és módosítva időt takaríthatnak meg, közben pedig növelhetik a művészi ráhatást.