A Siemens 23%-ra növelte részesedését a 3G/UMTS infrastruktúrák piacán

Milkovits Gábor, 2004. május 20. 21:51
A Gartner piackutató cég legfrissebb tanulmánya szerint a Siemens tavaly 23%-ra növelte részesedését a 3G/UMTS mobil hálózati technológiák piacán, amivel jelenleg az ágazat vezető cégei között foglal helyet.
A mobilhálózatok kiépítésére kötött megállapodások számán alapuló felmérés szerint a 2003-ban világszerte létrejött 22 harmadik generációs 3G/UTMS szerződésből a Siemens, partnerével az NEC-vel közösen 12-t szerzett meg. Ezen belül főként Nyugat-Európában erősek a pozícióik, illetve az első kelet-európai hálózatot is ők építhetik ki. A cég egyébként a teljes mobilhálózati ágazatban előretört és tavaly év végén már a piac 13, ezen belül pedig a GSM piac 19%-át tudhatta magáénak. Ezzel az eredménnyel, ami 100%-os növekedést jelent 2000-hez képest, a harmadik helyen állnak, alig egy százalékponttal lemaradva a második helyezettől.

A Siemens Mobile képviselője szerint továbbra is kiemelt feladatuknak tekintik, hogy versenytársaik előtt járjanak a mobilhálózati infrastruktúrák gyorsan növekvő piacán, ezen belül pedig tovább erősítsék megszerzett előnyös pozíciójukat a 3G/UTMS szektorban.