Vezető szállító akar lenni a Siemens a magyarországi UMTS kiépítésében

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 28. 09:35
A Siemens mobile vezető szerepet akar játszani a magyarországi harmadik generációs mobilhálózatok (UMTS) kiépítésében, s ennek érdekében már mindhárom mobilszolgáltatóval megkezdték a tárgyalásokat - mondta Erdős Erika, az üzletág magyarországi igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Siemens mobile a világ legsikeresebb UMTS-építője, s jelenleg létező 22 ilyen rendszer létrehozásából 12-ben működött közre.

Japán partnere, a NEC és a Siemens eddig 30 ezer bázisállomást adott át, s ezzel 23 százalékos világpiaci részesedéssel rendelkezik.

Erdős Erika elmondta: tudják, hogy a mobilszolgáltatóknak vannak hálózati szállítóik, ám ennek ellenére vezető pozíciót akarnak szerezni a harmadik generációs rendszerek esetében.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy a Siemens rendszere a biztonság, a technológia és a teljesítmény, valamint a költség és az ár szempontjából jobb, mint a konkurens cégeké.

A Siemens előnye lehet az is, hogy nemcsak infrastruktúrát, hanem harmadik generációs készülékeket is tud szállítani - közölték.

Erdős Erika elmondta, hogy a Siemens a magyarországi mobilkészülék-piacon 30 százalékos részesedéssel rendelkezik, s ezzel második a sorrendben.

Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy 2003-ban Magyarországon adatai szerint 1,8 millió készüléket adtak el, ám azt nem közölte, hogy a Siemensnek mekkora árbevétele származott a mintegy 600 ezer készülék eladásából. Ehhez hasonlóan nem közölte azt sem, hogy az idén milyen terveik vannak a készülékeladásokat illetően.