Invitel - 140 millió euró kötvénykibocsátás

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 22. 11:01
Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. 140 millió euró magas hozamú kötvény kibocsátását tervezi a jövő heti roadshow után - jelentette be szerdán a kötvénykibocsátásban segédkező egyik bank.
A négy év után lehívási opcióval rendelkező 8 éves lejáratú kötvény kibocsátásában a BNP Paribas és a Credit Suisse First Boston segédkezik. Amióta a társaság 2003. májusában gazdát cserélt, most kerül sor adóssága refinanszírozásának a második szakaszára. Áprilisban a BNP Paribas vezetésével 165 millió euró, hétéves futamidejű adósságpapírt bocsátott ki. Az új kötvény még nem rendelkezik hitelminősítéssel, ami a várakozások szerint alacsony, "B" kategória körüli lesz. A roadshow hétfőn indul Londonban, a kötvény beárazása várhatóan a jövő héten pénteken történik.

A Vivendi Telecom Hungary Rt.-t 2003 májusában vásárolta meg 325 millió euróért az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund, az American International Group amerikai biztosító leányvállalata, és a GMT Communications Partners, majd a cég nevét Invitelre változtatták. A múlt év végén az Invitel 400 ezer lakossági és 35 ezer üzleti ügyféllel rendelkezett.