Az internet csodái az RTL Klubon

forrás Prim Online, 2004. szeptember 10. 20:12
Az Internet csodái címmel új sorozatot indít az RTL Klub szeptember 11-én. A sorozat a CNBC és a Cisco Systems együttműködésében készült.
A sorozat a világháló, valamint a hálózati technológia szerepét mutatja be a mindennapi élet, a gazdaság, a sport és a kultúra számos területén. (http://www.cisco.com/global/EMEA/elife/)

A 13 részből álló sorozatban a néző betekintést nyerhet az internet és az internetes alkalmazások világába. A sorozat készítői többek között ellátogattak a magyarországi Audi-gyárba, amely működését teljesen papírmentessé tette; bemutatják, hogyan hasznosítja a hálózati technológiát egy német szupermarket a vásárlás gyorsabbá és kényelmesebbé tételére; hogyan biztosítja a dubai kormány szolgáltatásainak 70%-át online módon; hogyan vált egy olasz középkori falucska „cyber faluvá”; miként állítható meg a spamküldők tevékenysége; miként funkcionál a müncheni intelligens közlekedési rendszer; hogyan biztosítja az UEFA a futballközvetítések elérhetőségét bárhol és bármikor; Magyarország vezető mobilszolgáltatója hogyan növekedett az internetboom idején; az olasz rendőrség hogyan digitalizálja a bűnüldözés hagyományos eszközeit (például az elektronikus ujjlenyomat segítségével); a videójáték-gyártók meddig tudják kiszélesíteni a játékok összekapcsolhatóságának határait. Bemutatkozik egy angol pub, ahol az üzleti információ gyorsabban folyik, mint a sör; megismerhetjük, hogyan ötvözik egyetemek a hagyományos és elektronikus oktatást, vagy a Londoni Szimfonikus Zenekar hogyan használja az internetet mint modern médiumot annak érdekében, hogy a klasszikus zene mesterművei a lehető legszélesebb közönséghez eljuthassanak.

A heti két rész - amely közel egy óra - szombat délelőttönként 10 órakor kerül bemutatásra, valamint ugyanaz nap éjfél körüli időpontban ismétlésre.