StartLab internetes tehetségkutató pályázat

forrás Prim Online, 2004. szeptember 15. 19:20
A Startlap.hu és a Carnation StartLab néven (www.startlab.hu) internetes tehetségkutató pályázatot indít 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére. A pályázat célja, hogy egy új generáció tehetségeinek segítségével időutazást tegyünk az elkövetkezendő 20 évbe, az internet jövőjének és a jövő internetének világába.
A pályázatot az az elgondolás hívta életre, hogy itthon eddig nem létező lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.

A pályaművek elbírálásában mind a közvetlen, mind a közvetett iparágak (IT, marketing, digitális képalkotás) egy-egy jeles képviselője vesz részt.

Az első fázisban a Carnation feladata volt a pályázat nevének és arculatának megtervezése, a megvalósítás és lebonyolítás koncepciójának elkészítése. Második fázisban a pályázat kommunikációjának támogatására önálló website és a pályázatot népszerűsítő online hirdetések készültek. A pályázatot hirdető erőteljes hirdetési kampány egy hete indult az interneten. A jelentkezéseket a pályázat internetes oldala október 10-ig folyamatosan fogadja. A pályázati anyagok leadási ideje november 12. A beérkezett munkák értékelése után a zsűri decemberben hirdeti ki a győzteseket.

A Startlap.hu és a Carnation a pályázat elindításával egy évenként ismétlődő eseményt szeretnének útjára indítani, amely során a fiataloknak módot adnak arra, hogy a legkülönbözőbb témakörökben fejthessék ki elképzeléseiket, terveiket.