InfoPark Alapítvány - 50 millió forintos pályázati támogatás

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 15. 09:20
Az InfoPark Alapítvány az idén mintegy 50 millió forinttal támogatta pályázati úton azon szervezeteket, amelyek a társadalom és a gazdaság fejlődését elősegítő alkalmazott kutatásfejlesztési tevékenységet végeznek.
A keddi ünnepélyes díjátadáson elhangzott, hogy a Piac közeli kutatás-pályázat révén az alapítvány 30 millió forinttal támogatta az Eötvös Loránd Tudományegyetem két, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig egy kutatócsoportjának kutatásfejlesztését.

Az ELTE az informatika gyógyszerkutatásban való hasznosításához, míg a Műszaki egyetem egy kvantum véletlen számgenerátor fejlesztéséhez kapott pénzt. E pályázaton belül az ISIS-MED Informatikai Innovációs Iroda egy egyetemi digitális térképtár kialakításához kapott pénzt. A Piac közeli kutatás pályázatra összesen 14 dolgozat érkezett, több mint 82 millió forint támogatást igényelve.

Az alapítvány a Matáv támogatásának köszönhetően 20 millió forintot osztott szét az Adatvagyon-hasznosítás címmel kiírt pályázaton. A pályázaton a Matrisk Kft. a közszolgálati adatminősítő rendszer, a BSZ Stúdió Kft. egy sms-es kommunikációs rendszerrel, míg a Zpro3 Kft. egy információképzés döntéselőkészítési rendszerrel nyert pénzösszeget.

Az alapítvány kiosztotta az InfoPark innovációs díjat is, amelyet az idén a kézmozgást detektáló Algernon Kft. nyert. A díjjal egymillió forintos pénzösszeg jár.