DSC-W5: új Sony Cyber-Shot digitális fényképezőgép

Milkovits Gábor, 2005. január 29. 20:52
A Sony termékeket forgalmazó SonyStyle weboldalon információk jelentek meg a legújabb Cyber-Shot digitális fényképezőgépről, a DSC-W5-ről.
Az 5,1 megapixeles készülék háromszoros optikai zoom-ot lehetővé tevő Carl Zeiss Vario-Tessar optikával és 2,5”es színes LCD kijelzővel rendelkezik, továbbá 640 x 480 képpontos felbontású mozgóképek rögzítésére is képes. Emellett „burst” üzemmódban egymás után 9 állóképet készíthetünk vele másodpercenkénti 1,6 képkockás sebességgel.

Sajnos a Sony egyelőre nem tett közzé további részleteket a fényképezőgéppel kapcsolatban, sőt, nemrég el is távolította azt a SonyStyle oldalról. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ott megjelent információk hamisak lettek volna, mint ahogy azt sem, hogy a gyártó hamarosan ne rukkolna elő hivatalosan az új készülékkel. Az eltávolítás előtt a cég előrendeléseket vett föl a DSC-W5-re februári szállítással, 350 dolláros áron. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Sony azért állította-e le az előjegyzést, mert kétségessé vált a forgalmazás időpontja, vagy pedig egyszerűen a fényképezőgép árán kívánnak módosítani.