Egyre népszerűbbek az internetes banki szolgáltatások

Milkovits Gábor, 2005. február 12. 16:21
Egy piackutató cég felmérése szerint az online banki szolgáltatások jelenleg a leggyorsabb tempóban terjedő tevékenységnek számítanak a világhálón.
A "Pew Internet and American Life Project" 537 megkérdezett személy válaszain alapuló adatai szerint jelenleg az internetkapcsolattal rendelkező amerikai felnőttek 50%-a az világhálón intézi banki ügyeit. Két évvel ezelőtt ez a szám még csak 30% volt. A nonprofit szervezet 2000 márciusa óta készít hasonló felméréseket: ezekre alapozva azt állítják, hogy az azóta eltelt közel öt év alatt egyetlen internetes terület sem növekedett olyan látványosan, mint az online banki szolgáltatásoké. A szervezet által gyűjtött adatok szerint elsősorban a 28 és 39 év közöttiek, a szélessávú internetkapcsolattal rendelkezők, illetve a gazdagabbak intézik előszeretettel banki ügyeiket a világhálón.

Az 537 válaszadótól még 2004 novemberében gyűjtötték az adatokat, majd a kiértékelés után most hozták őket nyilvánosságra. A szervezet szerint az általuk alkalmazott módszer hibahatára plusz-mínusz 5 százalék.