2005 végére újabb 33 városban T-Mobile szélessávú EDGE hálózat

forrás Prim Online, 2005. március 8. 21:13
A T-Mobile az Ericssonnal együttműködve 2003-ban Budapesten a hazai mobilpiacon elsőként vezette be a gyors mobilinternetezésre szolgáló EDGE megoldást. Mára ez a megoldás a fővárosban kiváló minőségben érhető el. A piacvezető mobilcég 2005 végéig további 33 városra terjeszti ki a szélessávú EDGE mobil adatátviteli lehetőséget, Magyarország jelentős részén gyorsabb adatátvitelt nyújtva ügyfeleinek.
Az EDGE előnye, hogy a meglévő GSM hálózaton gyorsabb és kényelmesebb WAP-használatot, mobilinternetezést kínál az ügyfeleknek. Az EDGE segítségével a videoküldés, a videoletöltés, az MMS-ek továbbítása egyaránt kevesebb időt vesz igénybe. Az elmúlt több mint egy év során a T-Mobile a szélessávú budapesti hálózaton egyértelműen azt tapasztalta, hogy előfizetői arra alkalmas készülékkel az átlagosnál több adatot forgalmaznak. A kedvező fogadtatás és a műszaki téren szerzett tapasztalatok alapján a társaság idén jelentősen megnöveli az EDGE szolgáltatással lefedett területet.

2005 végéig a szélessávú hálózat Budapesten kívül 18 megyeszékhelyen, 3 jelentősebb balatoni üdülőhelyen és 12, huszonnyolcezernél nagyobb lélekszámú településen - összességében az ország lakosságának több mint 40 százaléka számára – lesz elérhető. Az EDGE használata ráadásul nem jár többletköltséggel, azaz a már ismert GPRS díjak ellenében vehető igénybe. A GPRS 300 csomaggal például 6000 forintért a nap bármely szakában 300 Mbyte-nyi, akár 30-60 órányi internetezésre alkalmas adat forgalmazható. A havidíjban foglalt adatmennyiség felhasználását követően pedig a késő esti-éjszakai díjszabás különösen kedvező. A T-Mobile kínálatában jelenleg öt EDGE képes mobiltelefon és egy kártyatelefon szerepel. A szolgáltatásra alkalmas mobilok köre a jövőben gyors ütemben bővül.

A T-Mobile a hazai mobilpiacon a GPRS, az EDGE és a WLAN elsőkénti bevezetésével a mobil adatátvitel terén is vezető szerepet játszik. A legkorszerűbb megoldások gyors alkalmazásával célja, hogy ügyfelei igényeihez igazodva biztosítsa a szabad választás lehetőségét. Töretlenül folyik a 3G fejlesztése is és Budapest belvárosában az év második felében a kereskedelmi szolgáltatás bevezetésre kerül.

A T-Mobile EDGE szélessávú hálózata 2005-ben Budapest mellett az alábbi városokban lesz elérhető:

Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg