3G mobil internetezés PDF dokumentumon keresztül

forrás Prim Online, 2005. március 11. 14:28
Az Adobe és az NTT DoCoMo bejelentették, hogy a DoCoMo az Adobe Reader LE szoftvert fogja alkalmazni a 3G FOMA készülékein, így a népszerű i-mode szolgáltatást igénybevevők számára Adobe hordozható dokumentum formátumban (PDF) szolgáltatott nagyhatású, megbízható tartalomhoz biztosít hozzáférést. Az Adobe Reader LE technológiát kihasználva az i-mode ügyfelek igen változatos új üzleti és szabadidős tartalmakat tekinthetnek meg, amivel egyszerűbbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik számukra a mobil internetezés.
A DoCoMo és az Adobe közös üzleti partnerével, az ACCESS Co. Ltd-vel közösen kifejlesztett Adobe Readernek ezt a verzióját a FOMA-ra optimalizálták. Olyan i-mode szolgáltatásokat fog tartalmazni, mint a “Web to,” a “Mail to” és a “Phone to,” amelyekkel az ügyfelek egy PDF dokumentumon keresztül gyorsan felkereshetnek egy hivatkozott webhelyet, e-mailt küldhetnek partnereiknek vagy telefonszámot hívhatnak fel. Ezen kívül az Adobe Reader LE több, személyi számítógépen megszokott szolgáltatást tartalmaz, így például a szöveges keresést és a kisméretű képernyőkön a navigálást és nézegetést megkönnyítő elforgatott oldalelrendezést.

A DoCoMo lesz Japánban az első szolgáltató, amely a PDF tartalom előnyeit a mobil Internet felhasználók számára is biztosítja. Ez új lehetőséget jelent az i-mode tartalomszolgáltatók számára, akik a PDF gazdag megjelenítését, fokozott biztonságát és egyszerű kezelhetőségét kihasználva változatos szolgáltatásokat fejleszthetnek ki. Az új lehetőség potenciális alkalmazási körébe tartoznak a letölthető prospektusok és a metró térképek, a lekért bankkivonatok és elemző jelentések, illetve webhelyeken PDF dokumentumokból az információk megbízható megszerzése.