A BASF megvette a Merck elektro-kémiai részlegét

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 19. 13:07
A darmstadti gyógyszer- és kémiai konszern, Merck szerződést kötött a ludwigshafeni BASF-al az egész világra kiterjedő elektro-kémiai vegyszereket előállító részlegének eladásáról.
A Merck még ez év januárjában nyilvánosságra hozta a BASF-al kötendő szerződés tervezetét. A BASF nem kevesebb mint 270 millió euro ellenében juthatott hozzá a elektro-kémiai részleghez.

A szerződés alapján a Merck ezen összeg ellenében átadja az új tulajdonosnak a tajváni, malájziai, kínai, szingapúri, franciaországi, németországi és hollandiai termelési- és elosztóközpontjait. A tajvani üzleteket azonban a tervek szerint még az év végéig a BASF égisze alatt közösen irányítják. A Merck szóvivőjének tavalyi közlései alapján az elektro-kémiai konszern 200 millió euro összforgalom megvalósítását tűzte ki célul.

A tulajdoncsere következtében mintegy 600 alkalmazottal bővült a BASF-konszern munkatársainak száma. A darmstadti telephely munkatársai azonban továbbra is a Merck alkalmazásában tevékenykednek, és 3 évig a BASF megbízásából segédkeznek a termelésben.