A Swisscom a Siemens VoIP-megoldását választotta

Kovács Attila, 2005. április 25. 12:29
A Siemens Communications ágazata komplett VoIP-megoldást szállított a svájci Swisscom távközlési szolgáltató vezetékes üzletága részére.
Ennek révén a hálózat-üzemeltető DSL-összeköttetéseken keresztül országszerte "triple play" (hang-, adat- és kép-) szolgáltatásokat kínálhat ügyfeleinek. Ez az alapja a Swisscom "Bluewin Phone-Service“ nevű szolgáltatásának is, amellyel a széles sávot használó magánügyfelei részére innovatív funkciókat - mint pl. IP-hangátvitelt és videokommunikációt - ajánlhat. A Swisscom döntésében szerepet játszott, hogy a Siemens megoldása támogatja a Session Initiation Protocol-t (SIP), ráadásul alakítható, rugalmas fejlesztői környezettel és alkalmazási interfészekkel rendelkező felhasználói portálokat is biztosít. A Siemens VoIP-platformjának két fő eleme a Surpass hiE 9200 softswitch és a Surpass hiG 1200 VoIP-gateway. Ezeket a Swisscom sikeres koncepció-tesztek alapján választotta ki és engedélyezte országos felhasználásra.

A Siemens Communications világviszonylatban vezető innovációs szereplő a vezetékes, mobil- és vállalati hálózatok konvergens technológiái, termékei és szolgáltatásai területén. A Siemens legnagyobb ágazataként több mint 160 országban van képviselete. 60 ezer munkatársával 18 milliárd eurós forgalmat ért el a 2004. szeptember 30-án végződött pénzügyi évben.