A Sybase magyarországi fejlesztőközpont létrehozását tervezi

MTI Sajtóadatbank, 2005. május 2. 08:50
Az amerikai Sybase magyarországi fejlesztőközpont létrehozását tervezi a közeljövőben, ami a magyar informatikai szakemberek versenyképességének újabb bizonyítéka - közölte a szoftverfejlesztő társaság az MTI-vel abból az alkalomból, hogy Raj Nathan, a Sybase technológiai kutatás és termékfejlesztés vezetője Magyarországra látogatott.
A közlemény szerint látogatás középpontjában a beruházás lehetséges helyszínének kialakítása, a piaci feltételek megismerése is szerepelt. Raj Nathan tárgyalt vezető magyar információtechnológiai cégek és oktatási intézmények vezetőivel, illetve a GKM és a MEH képviselőivel is.

A közlemény szerint Raj Nathan, a kormányzati informatika (e-government) fejlesztési irányát példa értékűnek tartotta, az ügyfél kapu" mobil kiterjesztését megvalósító Sybase technológiák ismertetése nagy érdeklődést keltett. A Sybase fő technológusa a befektetési lehetőségek feltérképezésén túlmenően - elsősorban a nagy Sybase felhasználókkal és partnerekkel való találkozás keretében - informálódott a magyar informatikai piac helyzetéről.

A Sybase és a Budapesti Gazdasági és Műszaki Egyetem között formálódó együttműködés keretében Raj Nathan előadást tartott a cég technológiai jövőképéről.