A Kabel Deutschland beszáll a telefonüzletbe

Genda Csongor Zoltán, 2005. május 21. 08:50
Németország legnagyobb kábeltv-szolgáltatója, a Kabel Deutschland elhatározta, hogy kipróbálja magát a telekommunikációs üzletágban is.
A német kábelszolgáltatók vezető vállalata túl van a sikeres lipcsei próba telefon-szolgáltatáson, és hamarosan az egész Németországra ki akarja terjeszteni telekommunikációs szolgáltatását. Christian Dahlen a Kabel Deutschland egyik felelős beosztású szakembere elmondta, hogy a lipcsei próbának sokkal nagyobb sikere volt, mint ők azt várták, mivel alig öt hét leforgása alatt ezer ügyfelet nyertek meg a telefonszolgáltatásukkal. Ezen sikereken felbuzdulva azt is tervbe vette a vállalat, hogy bővítsék szolgáltatásaikat telefonos internettel is.

Év végéig 15 városra szeretnék kiterjeszteni telefonszolgáltatásaikat, és 2006-ban is ilyen nagyságrendű terjeszkedést szeretnének megvalósítani, azután pedig a kisebb településeket célozná meg a társaság módfelett előnyös ajánlatával. Piackutatók úgy vélik, hogy a Kabel Deutschland belépése a kommunikációs világba nemcsak más kábeltársaságok tarifáinak csökkenését eredményezheti, hanem a T-com-ot is arra készteti majd, hogy csökkentsen az árain.