Ezrek mehetnek az Infineontól?

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 26. 09:41
Német sajtóértesülések szerint a német félvezetőgyártó óriásvállalat, az Infineon Technologies legalább 4 ezer munkahelyét készül megszüntetni. Az Euro am Sonntag című lap szakszervezeti forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a DRAM-memóriachipek gyártását karcsúsítaná az Infineon.
A karcsúsításnak elsősorban a drezdai üzemegységében dolgozók állása esne áldozatul, 3-3,5 ezer emberé. Az IG Metall német szakszervezeti szövetség illetékese szerint azonban Münchenben is lenne egy ezres létszámleépítés. Erről az Infineon vezetősége várhatóan november közepén dönt.

Egy jó hónappal ezelőtt röppent fel a hír, miszerint az Infineon Technologies meg akar válni veszteséges DRAM-gyártástól. A WirtschaftWoche gazdasági hetilap azt írta, hogy "a színfalak mögött gőzerővel folyik a részleg leválasztásának előkészítése, a kiszervezésre még az év vége előtt sor kerülhet." Az Infineon szóvivője akkor elzárkózott a sajtóértesülés kommentálásától, kihangsúlyozta viszont, hogy cége a DRAM gyártási tevékenység belső leválasztásában gondolkodik.