F-Secure - 40 százalékos forgalomnövekedés 2005 második negyedévében

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 28. 09:13
Az F-Secure 40 százalékos forgalomnövekedést ért el 2005 második negyedévében vírusvédelmi termékeivel, az internetszolgáltatói és a fogyasztói üzletágban egyaránt erős volt a növekedés - hangzott el egy sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.
A háttérbeszélgetésen Risto Siilasmaa a cég vezérigazgatója - aki a szeptember 27. és 29. között megrendezett ISSE 2005 nemzetközi informatikai biztonsági konferenciára érkezett Budapestre - válaszolt újságírói kérdésekre.

A vállalat új, 2006-os biztonsági szoftvercsomagját bemutató beszélgetésen elmondta: stratégiájuk fontos része szolgáltatásaik egyre szélesebb körű bevezetése. Hozzáfűzte: az IT-biztonságot egyre többen igénylik szolgáltatásként, nem pedig termékként. Kiemelte: az F-Secure piacvezető az európai ISP piacon, és 63 internetszolgáltatóval kínálja közösen biztonsági szolgáltatásait.

A kihívásokról szólva elmondta: egyre nagyobb veszélyt jelentenek a mobilvírusok, ezért a cég mobilszolgáltatókkal is együttműködik. Hozzátette: egy európai mobilszolgáltató adatai szerint, ügyfeleik MMS-forgalmának 3,5 százaléka vírusok által generált forgalom. Elmondta: a cég eddig az idén 40,7 millió euró árbevételt ért el, amelynek 50-60 százalékát az ISP piacról.

A cég magyarországi forgalmazója a Veracomp, és a 2F 2000 Kft, internetszolgáltató partnere a T-Online. A vállalat viszonteladói hálózatának bővítésével erősíteni kívánja jelenlétét a magyar piacon - mondta Risto Siilasmaa.

A finn F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások egyik vezető szállítója a világ több mint 50 országában van jelen. Második negyedéves összbevétele 14,7 millió euró, adózás előtti nyeresége pedig 1,5 millió euró volt. A cég internetszolgáltatói üzletága 87 százalékkal nőtt 2005 második negyedévében, és munkatársainak létszáma 366-ra bővült.