Windows XP Service Pack 3 a Vista után

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 30. 20:43
Bernard Ourghanlian, a Microsoft France műszaki és biztonsági igazgatója hivatalosan megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy a Vista kibocsátása után, még valamikor 2005-ben újabb jelentős frissítőcsomagot adnak ki az XP-hez.
Ourghanlian elmondása szerint a fejlesztőcsapat jelenlegi fő prioritása érthető módon a következő generációs Windows operációs rendszer, a Vista, így a Windows XP SP3 csak ezután juthat el a felhasználókhoz. Korábban egyébként olyan értesülések szerepeltek a híradásokban, hogy a frissítőcsomag meg fogja előzni az akkor még Longhorn kódnéven szereplő új Windows-t. A Microsoft francia részlegének vezető tisztségviselője ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy a jelentős XP frissítés a tervek szerint szintén még a jövő évben napvilágot lát.

A szervizcsomaggal kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket – a tavaly szeptemberben kiadott Service Pack 2 jelentős újításokat tartalmazott, elsősorban a biztonság terén. Laurent Delaporte, szintén a Microsoft France részéről elmondta, hogy a régebbi szoftverváltozatokhoz kibocsátott frissítőcsomagok általában tartalmaznak egyes elemeket az új verzióból is, ami ezek szerint nyilván a Windows XP SP3 és a Vista esetében sem lesz másként.