Rekordnövekedés a kínai mobilpiacon

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 21. 19:41
A 2006-os esztendő legelső hónapjában Kína vezető mobiltársasága, a China Mobile felhasználóinak száma 4,07millió felhasználóval gyarapodott, ami havi szinten az utóbbi három év legnagyobb növekedéseként értékelhető, és így a szolgáltató ügyfeleinek a száma meghaladta a 250 milliót.
A China Unicom, az ország második legnagyobb társasága is szép eredményeket tud felmutatni, ugyanis a múlt hónap során 1.31 millió új klienssel gazdagodtak, és jelenleg 129,1 millió ügyféllel rendelkeznek.

"A januári rekordnövekedés azt mutatja, hogy egyre többen szeretnék élvezni a vezeték nélküli telefonálás kínálta lehetőségeket, azonban ez nem jelenti azt, hogy a jövőben is ilyen ütemben fejlődik majd az ország mobilpiaca"- jelentette ki Kelvin Ho, a japán Nomura Holdings befektetési bank elemzője. Bertrand Chui, az ICEA Securities részéről elmondta, hogy a kivételes januári eredmények minden valószínűség szerint annak tudhatóak be, hogy Kínában ez az év utolsó hónapja, és számos állampolgár igyekezett beszerezni egy mobiltelefont, hogy elérhető legyen az ünnepek ideje alatt.