Kovács Kálmán: a gazdaság és a lakosság esélyeit javítja az internet

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 17. 10:03
Az informatikai miniszter szerint az internet nem csak az ország gazdasági versenyképességét, hanem a lakosság esélyeit is javítja.
"Nincs versenyképes ország modern technológia nélkül, nincs sikeres állampolgár modern tudás és ismeretek hozzáférése nélkül" - jelentette ki Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön Kecskeméten.

Az internetnek a társadalomra ható változásait értékelő, a tárca által kezdeményezett párbeszédre közel 150 érdeklődő jött el, az oktatási intézmények és az eMagyarország pontok működtetőinek a képviseletében.

A szabaddemokrata miniszter bejelentette, hogy április elejére Magyarországon már egymillió internet-előfizető lesz.

Kovács Kálmán elmondta: a minisztérium által elindított programok célja elsősorban az, hogy minden település iskoláját, az ország minden szegletét bekapcsolják a világhálóba.

A miniszter kiemelte, hogy ennek eredménye meglátszik majd a tudás- és a munkahelyszerzés, valamint az új munkahelyek létesítésének folyamatában.

Elmondta, mivel a program az iskolás kortól indult el az eMagyarország pontokon keresztül a kistelepüléseken, ezért egy-két éven belül a számok még nem mutattak áttörést a felnőtt lakosság körében.

"A felnőtt lakosság körében a negyven százalékot éri el az internetezők aránya, mely azt mutatja, hogy az elmúlt két-három esztendő viszonylag lassabb növekedése gyors ütemre váltott" - tette hozzá a miniszter.