Adobe PDF Print Engine: a megújult PDF technológia

forrás Prim Online, 2006. április 4. 10:39
Az új nyomtatószoftver-technológia segítségével a printer gyorsan, pontosan és egységesen jeleníti meg a bonyolult terveket és effektusokat, így az átlátszóságot tartalmazó PDF állományokat is.
Az Adobe PDF Print Engine az Adobe PDF és JDF tartalomdefiniáló erősségét egyesítve vezérli a nyomtatási rendszereket, így a PDF nyomtatási feladatok a munkafolyamatban végig eszközfüggetlenek maradnak. Az Adobe PDF Print Engine által támogatott rendszerek segítségével könnyen tehetünk utólagos tartalmi kiigazításokat, a feladatokat átemelhetjük különböző nyomtatási rendszerekre, amelyeknek a segítségével ki is nyomtathajuk őket. A képernyőn nagy felbontásban szolgáltatott előképeket pedig a végső fázis raszteres képprocesszoraival (RIP) megegyező leképező motor vezérli. A mai tervező szoftverekkel a felhasználók már igen bonyolult illusztrációkat dolgozhatnak ki, ami a nyomtatási feldolgozó munkafolyamatokat is nagyobb próba elé állítja. A hatékonyabb nyomtatási munkafolyamatokhoz és a magasabb fokú automatizáltság eléréséhez ipari szabványokon alapuló nyomtatási rendszerek szükségesek.

Mivel a PDF a nyomtatott tartalomszolgáltatás ipari szabványává emelkedett, az eredeti berendezésgyártók (OEM-ek) már beépítik az Adobe PDF Print Engine-t az újgenerációs nyomtatási termékeikbe. Az Adobe szoftverfejlesztő készlet (SDK) formájában bocsátja az Adobe PDF Print Engine-t az OEM-ek rendelkezésére, akik a PDF nyomtatási megoldások új generációját, így például RIP-eket, nyomtatási előnézeti és próbanyomó szoftvereket és nyomtatási munkafolyamat rendszereket fejlesztenek majd. Az Adobe PDF Print Engine moduláris architektúrájával gyorsan frissíthetjük majd az Adobe PDF verziókat, így a nyomdászok minimális állásidő mellett újíthatják meg nyomtatási rendszereiket a legújabb Adobe PDF specifikációnak megfelelően.

Az Adobe PDF Print Engine SDK az OEM partnerek számára már elérhető, a technológiára épülő új termékek bevezetése várhatóan az IPEX 2006 vagy a Graph Expo 2006 idején kezdődik.