Véget ért a III. Simonyi Konferencia

forrás Prim Online, 2006. április 21. 14:08
A Budapesten tartott konferencia megnyitóján dr. Péceli Gábor, a konferencia fővédnöke, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja köszöntötte a konferencia résztvevőit, beszédében elismerően szólt a Simonyi Károly Szakkollégium Műegyetemen betöltött szerepéről. A dékán urat követően a konferencia főtámogatója, az Evosoft részéről Nagy Péter tartott beszédet, majd Mezei Tamás, a Szakkollégium elnöke nyitotta meg a rendezvényt.
A konferencia résztvevői megismerkedhettek a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos minőségbiztosítási kérdésekkel (Török Péter, Evosoft), a differenciálegyenletek gyakorlati felhasználásával (Csikja Rudolf, Simonyi), a digitális televíziózás és rádiózás jövőjével (Csikós Tamás, illetve Krüpl Zsolt, Simonyi). Az állófogadás után a várva-várt IWIW-es előadásra (Lécz Balázs és Pengő József, Virgo Systems) teljesen megtelt az előadóterem, a lelkes résztvevők pedig számos kérdést tettek fel a fejlesztőknek. A konvergens hálózatokról (Kurtz János, Nokia) és nagyfelbontású videotechnikáról (Széchy Tamás, Leonardo SNS) szóló előadások után a már hagyományosnak nevezhető tombolasorsolás következett. A Meyer Sound akusztikai bemutatója sajnos technikai okok miatt elmaradt, az értékelőlapok tanulsága szerint azonban a többi színvonalas előadás kárpótolta a résztvevőket. A Szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetítette az Interneten.

A Szakkollégium célja, hogy összegyűjtse a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának szakmájuk iránt kiemelten érdeklődő hallgatóit, és lehetőséget nyújtson mind számukra, mind mások számára az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretek megszerzésére. Fontosnak tartják a szakmai fejlődésen kívül minden olyan képesség megszerzését is, amely mind a karrierben, mind a civil életben való helytállást biztosíthatja: szándékuk szakmai elitet nevelni.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Simonyi Károly Szakkollégiuma által rendezett III. Simonyi Konferencia előadásainak videoanyagai és prezentációi a következő címen érhetők el: http://simonyi.sch.bme.hu/konferencia