Az Intelsat befejezte a PanAmSat felvásárlását

OTS - Cégvonal, 2006. július 5. 09:25
Az összeolvadással létrejön a világ legnagyobb fix műholdas szolgáltatója, amely egyedülálló műholdas és földi technológiájával és újabb értéknövelt szolgáltatásaival még jobban kielégíti az ügyfelek igényeit.
Az Intelsat, Itd. bejelentette, hogy befejeződött a PanAmSat Holding Corporation céggel történő fúziója. Ez azt jelenti, hogy a PanAmSat videopiaci szakértelmével, korszerű műholdjaival és a média élvonalába tartozó ügyfélbázisával kibővült portfóliója révén az új Intelsat a média, a hálózati szolgáltatások, a távközlés és a kormányzati ügyfelek szektorában egyaránt a világ legnagyobb fix műholdas szolgáltatójává (FSS) vált.

Az Intelsat mintegy 3,2 milliárd dollárért megszerezte a PanAmSat valamennyi forgalomban levő törzsrészvényét. Az összeolvadás eredményeként a PanAmSat valamennyi forgalomban levő törzsrészvényét 25 dollár plusz arányos negyedévi osztalékként 0,00927 dollár nem kamatozó készpénzre vonatkozó joggá alakították át. Ezenfelül a fúzió következtében a PanAmSat az Intelsat kizárólagos tulajdonában álló leányvállalatává vált, törzsrészvényeit pedig kivezették a New York-i tőzsdéről. Az ügylet teljes költsége, beleértve a PanAmSat refinanszírozott vagy kint maradó adósságát, mintegy 6,4 milliárd dollárt tesz ki. A 2006. március 31-én befejeződött évben a két cég együttes pro forma bevétele meghaladta a 2 milliárd dollárt, az Intelsat, Ltd. (Bermuda) cégre korrigált EBITDA pedig 1,6 milliárd dollárt tett ki. 2006. március 31-én a pro forma bevételek összevont hátraléka, amely az ügyfelek hosszú távú (15 évig terjedő) kötelezettségein alapul, mintegy 8,3 milliárd dollár volt.