Brocade-McData házasság a láthatáron

Kovács Attila, 2006. augusztus 11. 16:55
A száloptikai kapcsolóiról és direktorairól ismert amerikai Brocade Communications Systems vállalat megvásárolja a hálózati tároló megoldások egyik vezető szállítóját, a szintén tengerentúli McData céget.
A tervezett tranzakciót ezen a héten a két fél együtt jelentette be. Az 1995 óta működő Brocade a száloptikai termékek mellett nagy kiterjedésű (WAN) hálózati fájl szolgáltatásaival és alkalmazási erőforrás rendszereivel is jelen van a világpiacon. A Magyarországon is felhasználókkal rendelkező McData már majdnem 25 éves tapasztalattal rendelkezik a SAN (Storage Area Network) infrastrukturák előállításában. 

John Kelley, a McData vezérigazgatója felhívta a cég ügyfeleinek és partnereinek a figyelmét, hogy az akvizíció az adatok iránti növekvő felhasználói igények kielégítésének új megoldásait ígéri. A McData ügyfelei a cégegyesüléssel eddigi befektetéseiket nemcsak megőrizhetik, de kiterjeszthetik meglévő McData megoildásaikat a továbbfejlesztett interoperabilitás és a menedzsment-egyesítés következtében. Hozzátette, amíg a tranzakció formálisan be nem fejeződik, a két cég különálló, független vállalatként működik tovább.