A Sun a kajak-kenu világbajnokság hivatalos informatikai szállítója

forrás Prim Online, 2006. augusztus 14. 19:05
A Sun Microsystems Kft. a Szegeden, 2006. augusztus 17-20-án megrendezésre kerülő, 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokságot nagy értékű informatikai eszközökkel támogatja, mint a vb hivatalos informatikai szállítója.
A Sun Microsystems Kft. immár negyedik éve támogatja a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, annak az arany fokozatú támogatója.

A cég a vb informatikai támogatása keretében 50 gépet biztosít a sajtó-, a nemzetközi szövetségek képviselői, valamint a szervezőbizottság és a versenylebonyolítás részére. A gépek között, a teljesítményüket és megbízhatóságukat tekintve high-end képességű AMD Opteron processzoros munkaállomások találhatók. Közülük 30 db Ultra 20-as gépet  a sajtó és más hivatalos személyek használnak majd, 17 db Ultra 20-as gép a szervezőbizottság munkáját segíti (ezen gépeken található majd a versennyel kapcsolatos adatbázis, ezeken készül a versenyprogram, itt végzik a sorsolásokat, valamint ezek a gépek biztosítják az adatokat a versennyel kapcsolatos információk internetes megjelenítése számára), 3 db Ultra 20-as gépet pedig a verseny kivetítőjének vezérlésére használnak majd a verseny során.