Legjobb esetben jövő karácsonyra ér Európába a Zune

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 1. 17:01
A Microsoft e hónap közepén, azaz november 14-én dobja piacra az Egyesült Államokban a Zune-t, azonban az európai lakosoknak még sokat kell várniuk, míg megvásárolhatják az iPod-gyilkos készüléket.
A brit New Media Age szaklapnak adott interjújában Dene Schonknecht, a redmondi konszern egyik menedzsere a következőképpen nyilatkozott; "Legkorábban 2007 legvégén érkezhet meg a médialejátszó Nagy-Britanniába, azonban az sem kizárt, hogy a premier áttolódik 2008-ra". A menedzser pontosabb információkkal nem szolgált és azt sem közölte, hogy mi az oka annak, hogy ilyen sokat kell várniuk az öreg kontinensen élőknek a Zune-ra.

Maguk az iparági elemzők is nehezen elképzelhetőnek tartják azt, hogy a Microsoft megkockáztatná azt, hogy akár két karácsonyi szezonról is lemaradjon. Mindenesetre valószínű, hogy Steve Jobs nem veszi rossz néven az egyéves késést, ámbár ő amúgy sem tekint komoly konkurensként a redmondi termékre.

Az Xbox 360-as esetében a szállítási gondoktól eltekintve tavaly decemberben nem adódtak hasonló problémák, ugyanis a szoftveróriás az amerikai premier után röviddel az európai országok üzleteibe is eljuttatta új generációs játékgépét.