YouTube-videó miatt nyomoz az FBI

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 14. 19:21
A közelmúltban olyan videó került fel a YouTube-ra, amely felkeltette az FBI figyelmét is, és vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, mivel a képsorok rendőri erőszakról tanúskodnak.
Az Amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársaihoz is eljutott az a rövid mozgóképanyag, amelyen az látható, amint két Los Angeles-i rendőr brutálisan földre teper egy fiatalembert, aztán pedig egyikük többször egymás után öklével erősen fejbe üti a tehetetlen áldozatot. Ezek után az FBI nyomozást indított, hogy kiderítsék, vajon jogos volt-e a rendőrök agresszív fellépése.

William Bratton, a Los Angeles-i rendőrfőnök azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy az alig húsz másodperces videó nem ad hiteles képet az egész eseményről, ugyanis ebből nem derül ki, hogy milyen előzmények vezettek a tettlegességig.
A felvételt a bántalmazott férfi egyik szomszédja készítette telefonjával, majd átadta azt az áldozat hozzátartozóinak. A videó október 15-én került fel a YouTube-ra, amelyet azóta már majdnem 160.000-en tekintettek meg.