FM rádiós akku

Kiss Ádám Zoltán, 2006. november 22. 09:06
A különböző elektronikus ketyerék várhatóan jelentős részét teszik ki a forgalomnak 2007 során is, így az akkugyártók sem szeretnének lemaradni, több újdonsággal álltak elő, köztük egy FM rádiós akkuval.
Az emberiség mobilitás igénye azt jelenti, hogy két egymástól eltérő előjelű folyamatnak lehetünk szemtanúi. Az egyik a háztartásokban található szinte minden elektronikus eszköz központosítása, központi irányítása, a másik éppen ellenkező, rengeteg különálló mobileszköz születik. Az egyik sikertermék csoport az instant mobiltöltők feljövőben levő piaca, ezek kisméretű eszközök, ám igen hamar képesek feltölteni, akár utazás közben is telefonunkat. A fejlesztők odáig mentek, hogy az ilyen típusokból már eldobható változat is létezik. A másik jellemző példa a napelemes minitöltő, természetesen szintén hordozható változatban.

Az egyik legérdekesebb termék azonban a közismert Duracelltől származik, egy olyan iPod töltő, mely csatlakoztatása esetén FM rádiós képességekkel ruházza fel az iPod nanót, igaz, nem olcsón, 80 dollárért lesz beszerezhető.

A fejlesztések nem állnak meg, a növekvő mobilpiac egyszerre hatalmas kihívás és lehetőség az akkugyártóknak, amelyek alapvetően új energiatárolási módszerekkel kísérleteznek az igények kielégítésére.