Asus alaplapok Skype-támogatással

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 1. 18:45
Az Asus két olyan új alaplapot mutatott be, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy egy kiegészítő adapter segítségével csatlakoztathatjuk otthoni telefonunkat a számítógéphez, és így a vezetékes készülékről VoIP-hívásokat is lehet kezdeményezni.
Az M2N/TelSky, valamint P5B/TelSky modellek a Skype-pal kompatibilisek, s a gyártó a már említett USB-kapus telefonadapterrel szállítja azokat. Ezenkívül a tajvani elektronikai vállalat hatvan ingyen SkypeOut-percet is biztosít azon vásárlóknak, akik ezen termékük mellett döntenek. A TeleSky-adapter természetesen támogatja a Skype minden egyes funkcióját, s a felhasználóknak csupán készülékeiket és a vezetékes telefonvonalat kell rácsatlakoztatniuk az eszközre, s így nem csak VoIP-, hanem vezetékes hálózati hívásokat is kezdeményezhetnek. Az M2N/TeleSky-ba AM2-es foglalatú AMD-lapkák illeszkednek, a P5B/TeleSky modell pedig az Intel-processzorokat támogatja.

Az Asus képviselői elmondták, hogy az új alaplapok még karácsony előtt megjelennek a kereskedelmi forgalomban, azonban azok várható árára vonatkozó információval nem szolgáltak.