Ingyenesen letölthető az Adobe Reader 8

Kovács Attila, 2006. december 7. 09:21
Az Adobe Systems december 6-án bejelentette, hogy az Adobe Reader 8 szoftver ingyenesen letölthető. Az új változatú szoftver a korábbi verzióhoz képest jobban testre szabható, egyszerűsíti a megbízható PDF-interaktivitást és megkönnyíti az online csoportmunkát. Az Adobe Reader 8 új szolgáltatása a „Start Meeting” gomb is, amellyel megnyitja az Adobe gazdagépalapú Acrobat Connect szoftver szolgáltatását, amely az Adobe Flash Playeren keresztül valós idejű online csoportmunkát biztosít.
A világszerte több mint 700 millió PC-re és más eszközre telepített Adobe Reader és Adobe Flash Player a felhasználókat a legkülönbözőbb csatornákon összekapcsolva teszi lehetővé a gazdagabb, interaktívabb élmények szolgáltatását és a csoportmunkát.

Az Adobe Reader jellemzője egy új, testre szabható felhasználói felület. Az Adobe Acrobat Professional felhasználói már olyan funkciókat is engedélyezhetnek az Adobe Reader felhasználók számára, mint az űrlapokat kitöltése és küldése, adatmentés vagy a dokumentumok digitális aláírása. Az Adobe Reader 8 jellemzője egy gyorsító grafikus feldolgozó egység (GPU) is, amely a grafikában bővelkedő PDF-fájlok, például háromdimenziós tartalmak nézegetésénél növeli a teljesítményt.

Az Adobe közzétette a PDF-kézikönyv hatodik kiadását, a nyílt PDF specifikációt külső termékekben és beépülő modulokban megvalósító fejlesztőknek szóló ingyenes tájékoztatót. A PDF-kézikönyv az aktuális PDF 1.7 specifikációval együtt letölthető. Ezen kívül az Adobe Reader és Acrobat 8 beépülő modulok készítéséhez szükséges dokumentációt és eszközöket is tartalmazó Adobe Acrobat 8 szoftverfejlesztő-készlet (SDK) is ingyen letölthető.

Az angol, francia, német, illetve japán verzióban elérhető Adobe Reader 8 már most ingyenesen letölthető. Még az idén a kínai és koreai verzió is megjelenik. Az Adobe Reader 8 Windows, Mac, Linux, HP/UX, AIX, Solaris és SPARC platformon érhető el.